Det du ikke må gå glipp av på Tenerife

Opplev Kanariøyene fra viktige steder på øya Tenerife

Det allesteds nærværende Teide er uten tvil blant stedene å besøke på Tenerife, men den største av øyene i den kanariske øygruppen har også mange andre viktige steder. En kosmopolitisk hovedstad full av liv, historiske byer med brosteinsbelagte gater, unike landskap, arkitektoniske juveler og til og med fornøyelsesparker – alt utgjør et variert turist- og kulturtilbud som er verdt å oppleve.

Contenido

Her finnes den høyeste toppen i Spania, et verdensarvsted, og et spektakulært landskap som anses som en av de mest imponerende manifestasjoner av vulkanisme i verden. Uten tvil er det disse verdiene som har gjort denne parken til den mest besøkte i Europa.
 

Contenido

Fra toppene av den bratte Anaga-fjellkjeden går det stier langs skråninger av innebygde raviner ned til kysten, gjennom et område med tett laurbærskog. En rik natur som lever i harmoni sammen med typiske kanariske gårdshus, og som tilfører kulturell verdi til dette vernede og prisvinnende området. 
 

Contenido

Et besøk i dette fantastiske vulkanske landskapet som gjennom tidene er blitt skåret ut gjennom erosive prosesser, er en svært givende opplevelse. Fra det gamle fyret får du den beste utsikten over imponerende klipper som stuper ned i havet fra svimlende høyder. Og hvis det går mot kveld, kan du ikke dra, for da vil du gå glipp av den fantastiske solnedgangen.
 

Contenido

På åsryggen til en av de mest kjente og imponerende ravinene på Tenerife, ligger denne sjarmerende landsbyen med tradisjonelle hus og brosteinsbelagte gater, konstruert på den lille stripen av land rett innenfor avgrunnen. Du vil ikke dra likegyldig fra et besøk til dette avsidesliggende stedet. Uten tvil en av juvelene i Parque Rural de Teno.
 

Contenido

Denne byen bevarer den opprinnelige utformingen fra 1400-tallet praktisk talt uendret. Så ta en spasertur gjennom de rolige gatene og beundre de mest representative bygningene av stor kunstnerisk verdi. Du vil bli ført tilbake til svunne tider.  Men byen har også en moderne del som myldrer av en mengde butikker, barer, restauranter, underholdnings-steder... samt et livlig studentliv, for her ligger det eldste universitetet på Kanariøyene.

Contenido

Denne byen er den flotte inngangsporten til Teide nasjonalpark. Det historiske senteret har en rik arv, der de herskapelige husene og viktige religiøse bygningene skiller seg ut. Den lille og sjarmerende byen inviterer oss til å spasere gjennom brosteinsbelagte gater og hager mens vi nyter tradisjonene som fortsatt lever, og også gå på shopping og ta en matbit på en av terrassene. 

Hvis du er heldig å besøke dette stedet samtidig som feiringen av Corpus Christi finner sted, får du anledning til å beundre teppene som lages i gatene, av farget vulkansk sand og blomster.
 

Contenido

I flere år på rad har brukere ansett vannparken Siam Park som den beste i verden. Den har et bredt utvalg av attraksjoner for enhver smak og alder. For dem som foretrekker store doser adrenalin, finnes det for eksempel en 28 meter høy sklie, eller hva med opplevelsen av å snurre rundt og fravær av tyngdekraft i absolutt mørke. Men det finnes også plass til å ta en pause og nyte den utrolige følelsen av å gli avslappet over vannet i en tropisk elv.

Et sted med fasiliteter og tjenester som oppfyller de høyeste kvalitetskrav for en uforglemmelig dag med familien.