10 opplevelser du ikke kan gå glipp av på Kanariøyene

Velkommen til Kanariøyene. Har du kommet så langt er det fordi du vurderer hva du skal vite om øygruppen og hvordan du skal gjøre det. Skal vi gi deg noen veibeskrivelser? Ta notat.

Contenido

Det høyeste fjellet i Spania gjenspeiler dens imponerende skygge, den største i verden projisert på havet. En silhuett som vokser gradvis ettersom solhøyden endres, enten ved soloppgang eller solnedgang. Om morgenen kan vi nyte skyggen som projiseres mot øya La Gomera, mens den på ettermiddagen strekker seg mot Gran Canaria. En urovekkende, ren, godt tegnet skygge, i form av en perfekt trekant, har til og med fanget oppmerksomheten til NASA. Og det er at selv om Teide ikke har denne perfekte trekantformen, siden krateret er uregelmessig, har skyggen det, et urovekkende bilde som trosser fornuften. Det er derfor få opplevelser som kan sammenlignes med å føle seg på toppen av Teide, så nær himmelen.

Contenido

«Lykke kan oppnås gjennom mat, så vi er lykketransportere», sier kokken Erlantz Gorostiza. Denne maksimen gjør Tenerife, med seks Michelin-stjerner, til en konstellasjon med et kanarisk navn som bringer lykke. Den prestisjetunge gastronomiske guiden har rettet blikket mot denne øya med anerkjennelsen av kvaliteten og fortreffeligheten til fem restauranter og seks stjerner som i tillegg har blitt opprettholdt i de årlige anmeldelsene av organisasjonen. Til dem er det i siste utgave for første gang lagt til to nye gloser for naboøya Gran Canaria. To stjerner som også har falt i samme kommune: Mogán. Kanariøyene blir dermed en konstellasjon med eget navn og identitet på himmelhimmelen til spansk haute cuisine.

Contenido

Hundretusenvis av mennesker samles hvert år på Kanariøyene for å nyte denne festivalen som feires i stort antall i de to kanariske hovedstedene: Santa Cruz de Tenerife og Las Palmas de Gran Canaria. Karnevalet i byen Tenerife regnes som et av de viktigste i verden og har også blitt erklært en festival av internasjonal turistinteresse. I 1987 besøkte rundt 250 000 mennesker gatene og slo Guinness-rekorden for å danse til lyden av Celia Cruz. Siden den gang har antallet deltakere ikke stoppet å øke: 400 000 mennesker samlet seg på Piñata-lørdagen, den viktigste dagen for karnevalet, i 2019. Hundre karnevalsgrupper deltar på den viktigste og mest populære festivalen på Tenerife - comparsas, murgas og andre musikalske grupper - som oversvømmer gatene i et show av lys, lyd og farger, en av de mest etterlengtede showene er gallaen for valget av dronningen. Innbyggerne på øya, sammen med turistene som besøker den, deltar også i massevis med fargerike og originale kostymer, noe som gjør karnevalet i Santa Cruz de Tenerife til en unik fest der moro er garantert i flere uker.

På sin side lever også hovedstaden på Gran Canaria sitt karneval intenst, i en slik grad at gatene i byen er fylt med «mascaritas» som danser til den livlige karnevalsmusikken. Parader, konkurranser, konserter, populære festivaler... og selvfølgelig sin egen galla for valget av dronningen, i tillegg til den mest etterlengtede begivenheten som har fått enorm internasjonal projeksjon: Drag Queen-gallaen i Las Palmas de Gran Canaria .

Et ekte show som er verdt å oppleve minst én gang i livet. Vil du være en av de heldige?

Contenido

Figuren til den store kunstneren César Manrique svever over hvert hjørne av Lanzarote. Hans er mange verk som, som alltid i tilfellet med skaperen, fremhever hans organiske karakter som perfekt integreres med naturen, og hans er også huset der han bodde fra midten av 1980-tallet til sin død i 1992. Ligger på den nordlige delen av øya, midt i Haría palmelund, betyr å besøke Manriques hus å oppdage den mest personlige fasetten til denne mangefasetterte kunstneren som jobbet der praktisk talt til slutten av sine dager. Der fant Manrique den roen han lette etter de siste årene, og viste nok en gang sin enorme følsomhet og gode smak. Det er verdt et besøk.

Contenido

Kvaliteten på himmelen til La Palma er en av de store attraksjonene på øya, noe som gjør den til et perfekt reisemål for såkalt "stjerneturisme" eller "astroturisme". Nettopp, for å fremme interessen for himmelen og stjernene, er det utviklet et nettverk av astronomiske utsiktspunkter på forskjellige strategiske punkter i den øylige geografien som gjør det mulig å betrakte stjernelandskapet. Hvert synspunkt er utstyrt med tolkende paneler om forskjellige emner relatert til astronomi, som stjernebildene, planetene og månen, samt simulering av jevndøgn og solverv. Dermed inviteres besøkende til å reise rundt på øya for å oppdage dem.

Den astronomiske interessen til La Palma er slik at den siden 1985 har hatt Roque de los Muchachos-observatoriet. Ligger på 2400 meter over havet, har dens privilegerte beliggenhet -med en ren, stabil og turbulent-fri atmosfære- gjort det til et av de viktigste astrofysiske observatoriene i verden.

Contenido

Historiene i La Gomera fortelles under tåken som trekker seg frem i den løvrike skogen i Garajonay nasjonalpark. Der har de forskjellige artene av laurbærskog observert siden tertiærtiden hvordan livet utvikler seg, matet av friskheten fra passatvindene og det såkalte "horisontale regnet" som fukter en fjellkjede i hvis indre tusen legender er smidd. I den kan alle nyanser av grønt oppfattes og fremfor alt håpe grønt, siden dette naturtempelet i århundrer var en kilde til mat for innbyggerne på det som også er kjent som "den columbianske øya" på grunn av passasjen til Christopher Columbus på vei til Amerika. Dets særegenheter har gjort det til et unikt sted i verden som, i tillegg til å være en nasjonalpark, har blitt anerkjent av UNESCO som et naturlig verdensarvsted og, sammen med resten av øya, et biosfærereservat. Det er viktig å ikke gå glipp av en spasertur gjennom denne fuktige forhistoriske skogen.

Contenido

El Hierro er den vestligste av de åtte øyene som utgjør Kanariøygruppen. Et lite naturparadis erklærte et biosfærereservat med utallige attraksjoner som kan nytes hele året takket være det eksepsjonelle klimaet på Kanariøyene, preget av lite nedbør og en gjennomsnittlig årlig temperatur med knapt noen variasjoner. Det er så mange ting å se i El Hierro ... Og de naturlige bassengene er blant dem. På en hvilken som helst liste over de beste stedene på øya dukker de alltid opp: Charco Azul, Los Sargos, Charco Manso, Tamaduste … Fredelige tilfluktssteder hvor du kan nyte en avslappende svømmetur i det rolige og gjennomsiktige vannet i Atlanterhavet.

Contenido

Denne lille atlantiske øya, med bare 700 innbyggere og 29 kvadratkilometer som er en del av Chinijo Archipelago Natural Park, er et sant paradis. Den åttende Kanariøya siden 2018, den er også den siste som slutter seg til det europeiske kontinentet. Men La Graciosa er ikke og bør ikke bare være kjent for det, men fremfor alt for å være et idyllisk sted å koble av, vekk fra rush og støy i byene, takket være sine fantastiske bortgjemte strender med fin hvit sand og turkisblått vann som av La Francesa, og dets gåtefulle landskap som Montaña Amarilla-vulkanen. Rom med ro for intenst å føle det de kaller "den morsomme ånden"

Contenido

Kanariøyene har en unik og overraskende naturrikdom. Og vannet som bader dem er det beste eksemplet: i dem kan du finne minst 30 forskjellige arter av hvaler, noen innbyggere og andre som passerer gjennom. Å konsentrere så mange hvaler, delfiner, spekkhoggere, spermhval, finnhval og andre arter er en førsteklasses turistattraksjon. Få steder i verden kan skryte av denne naturens gave. I Europa er det selvsagt ingen andre med et slikt mangfold. De oseanografiske egenskapene til disse atlantiske øyene, med dybder på opptil 3000 meter, er nøkkelen: det faktum at de ligger på grensen mellom det kalde vannet i nord og det tropiske i sør tiltrekker seg dyr som føler seg komfortable i begge habitatene . Og hvem vil vel ikke se dem på nært hold? Fordi, definitivt, magien som oppstår når finnen til noen av disse dyrene dukker opp på overflaten av vannet er uslåelig.

Contenido

Ja, vi vet at Instagram har blitt et åpent lerret der folk fra hele verden deler de mest sjarmerende scenene på planeten. En unik mulighet som dette sosiale nettverket gir oss til å oppdage vakre steder utover de mest turistiske og overfylte reiserutene. Kanariøyene er uten tvil et av de mest fotogene stedene, gitt deres mangfold og den spektakulære naturen til landskapene deres, mange av dem intakte og bevart fra menneskelige spor. Skjærgården har også et mangfold av strender hvor du kan la deg rive med av dolce far niente, nyte en dukkert, trene vannsport, spasere langs kysten ... eller fotografere deg selv i idylliske omgivelser som vil vekke beundring på sosiale nettverk. Enten det er sanddynefelt, strender med fin gylden sand eller vulkanske omgivelser med stein og svart sand, er det ingen tvil om at du må ta turen til Kanariøyene. Steder som Playa del Inglés, Maspalomas, Las Canteras, Corralejo, El Cotillo, Jandía, Papagayo, Famara, Cofete, La Francesa ... er velkjente og monopoliserer alltid rangeringene av de beste strendene i Europa. Selv om utover disse eksepsjonelle landskapene, på Kanariøyene er det dusinvis av fotogene steder å fotografere og posere, også hvor man kan hvile og nyte... som til syvende og sist er hva det handler om, ikke sant?