Tenerife

vekker følelser

Tenerife er øya med tusen opplevelser. Tusen planer som kan gjennomføres når som helst på året takket være det gode klimaet og det enorme utvalget av aktiviteter som tilbys på det største området av Kanariøyene.

Contenido

Nyt en dag på stranden, ta en spasertur langs en av stiene som går inn i frodige skoger, oppdag imponerende vulkaner og fantastiske landskap som fra en annen verden, og imponerende kløfter og klipper. Tenk deg en uendelig himmel av stjerner i godt selskap, eller oppfyll drømmen om å se hvaler og delfiner svømme fritt omkring... WOW!

Contenido

På Tenerife finnes det også vakre historiske sentre av stor kunstnerisk verdi der du kan spasere omkring uten hastverk, samt museer og sjarmerende byer fulle av tradisjoner der du kan treffe lokalbefolkningen og slå av en prat.

Contenido

Kanskje det heller er sport du vil drive med. Ikke noe problem. Her kan du bedrive all slags sport, spesielt de som er knyttet til sjø og golf da øya har flere baner å velge mellom. Og hvis du er ute etter heftigere opplevelser, er det ingenting som slår å ha det gøy i de moderne attraksjonene i fritidsparkene, et paradis for barn som vil få et minne for livet fra familieferien. Kort sagt, en ny plan hver dag og ikke tid til å kjede seg! 


Contenido

Men Tenerife er også perfekt for avkobling og hvile. Som et turistmål med lang historie, finnes det et stort utvalg av overnatting fra det mest eksklusive til det mer beskjedne, der du kan slappe av omgitt av alle bekvemmeligheter og tjenester.

00:00
Título
Tenerife
Vídeo
Póster
SC La Laguna
SC La Laguna
Tipo
Ancho completo
Contenido

En fantastisk dag på stranden

Livlige strender med fin hvit sand og rolig sjø finnes på de viktigste turistsentrene på Tenerife, sør på øya. Men det finnes også roligere strender lenger unna bysentrene på andre deler av kysten. Der finner du strender med mørk vulkansk sand, flotte svømmebassenger og naturlige bassenger beskyttet mot bølgene.

Ethvert valg er perfekt for å kunne nyte en herlig dag på stranda. Det beste er å oppdage dem og gi seg hen.
 

Contenido

Seil med delfiner og hvaler

Å kunne observere de ulike artene av hvaler som svømmer fritt i sjøen sørvest for Tenerife – et av de få steder i verden hvor de kan sees så nær kysten – er en uforglemmelig opplevelse.

I tillegg til grindhval og delfiner som holder til her hele året, får dette privilegerte området også besøk av blåhvaler og spekkhoggere. Et sant fristed for disse utrolige pattedyrene som her finner de ideelle forholdene for næring og reprodusering.

Et sant fristed for disse utrolige pattedyrene.

Contenido

Sårbarheten til dette verdifulle økosystemet tvinger oss til å garantere at det blir bevart. Derfor er aktiviteten her regulert og begrenset til autoriserte båter som med streng overholdelse av forskriftene, garanterer respekt for disse unike dyrene og deres habitat.

Imagen
Vista general del Teide
Vista general del Teide
Contenido

Bestig den høyeste toppen i Spania

Hvis det er noe Tenerife kan skryte av, så er det de ekstraordinære naturområdene. Og det er ett som skiller seg spesielt ut Teide nasjonalpark, den mest besøkte i Europa. I tillegg til den imponerende vulkanske strukturen til Teide, som er den høyeste toppen i Spania og et verdensarvsted, vil du her finne det mest fantastiske landskapet du kanskje noensinne har sett.

Vi står her overfor ett av de mest spektakulære eksempler på vulkanisme som finnes. Fantasi er ikke nok til å forestille seg det imponerende panoramaet som vil dukke opp foran øynene dine på den 3715 meter høye toppen den spektakulære kalderaen, hundrevis av vulkankjegler, stivnede lavastrømmer, bekker, steiner... For ikke å glemme all den flora og fauna som lever der, med mange endemiske arter, enkelte til og med utelukkende i denne parken.

De som er i god fysisk form og har omtrent seks timer til rådighet, kan gå til toppen på den tilrettelagte stien, men ved hjelp av taubanen er det også mulig å komme seg opp på noen få minutter. 
 

Contenido

En omvisning i utrolige naturområder

For de fleste som kjenner øya, er Teide nasjonalpark Tenerifes naturperle. Men ikke den eneste. Rundt dette vulkanske landskapet finnes det også en annen skatt, Naturparken Corona Forestal. Dette er en frodig kanarisk furuskog som strekker seg gjennom raviner og daler. Alt er et fargespill som varierer mellom furuskogens intense grønnfarge, havets og himmelens blåfarge og de mørke fargetonene til den store vulkanen.

Contenido

Og enda er det mer. Som for eksempel Macizo de Anaga, et av de syv biosfære-reservatene på Kanariøyene, og tilfluktssted for arter av laurbærskog som allerede er utdødd på de fleste steder på planeten. Her eksisterer naturlige og kulturelle verdier i perfekt harmoni. Eller landskapsparken Teno, et sted med en utfordrende orografi, imponerende knauser, daler og skogkledde områder, der isolasjonen har spilt i dens favør. Verdifulle habitater er vedlikeholdt og tjener som tilfluktssted for truede arter. Også naturmiljøer der det finnes sjarmerende gårdsbruk dedikert til jordbruk og husdyr.

Contenido

En spasertur gjennom godt bevarte historiske sentre

På Tenerife lever også historien i flere av byene. Typisk er San Cristóbal de La Laguna, et unikt eksempel på en koloniby uten bymur og som tjente som inspirasjon for andre amerikanske kolonibyer. Dette, i tillegg til at den har bevart den opprinnelige utformingen fra det femtende århundret, har gjort den verdig til å bli erklært en verdensarv.

Contenido

Også Orotava er hjemsted til et viktig historisk-kunstnerisk kompleks, i tillegg til sentrum av Puerto de la Cruz som også har en interessant botanisk hage.

Contenido

Verdt et besøk er også den sivile og religiøse arkitekturen til Icod de los Vinos, og selvfølgelig dens enorme gamle dragetre, et endemisk tre i Macaronesia. Eller kystbyen Garachico som fortsatt bevarer sporene etter det voldsomme vulkanutbruddet i 1706. Og selvfølgelig, hovedstaden på øya, Santa Cruz de Tenerife, der det travle livet i en moderne by kombineres med et historisk sentrum, avgrenset av en trekant med gater og torg der de mest representative bygningene ligger. En av disse er Antiguo Hospital Civil, med en nyklassisk arkitektur og som huser et av de meste interessante museene på øya: MUNA, museum for natur og arkeologi.

Contenido

Velg en morsom plan for hver dag

Med en endeløs liste over alternativer er det umulig å kjede seg på denne øya med 100 %-liv. Flere parker her er dedikert til fritid, inkludert to fasiliteter som regnes som de beste i verden på sitt felt – vannparken Siam Park og dyrehagen Loro Parque. 

Forestal Park er den perfekte plan for den som søker eventyr i kontakt med naturen, for her kan du leke blant ruvende trær. Botaniske hager, etnografiske- og attraksjonsparker, gokartbaner for de som liker fart, kjøpesentre... Tenerife tilbyr et svar som tilfredsstiller enhver forventning om fritid og moro.
 

Tenerife tilbyr et svar som tilfredsstiller enhver forventning om fritid og moro.

Imagen
Roque Cinchado, El Teide
Roque Cinchado, El Teide
Contenido

Fryde seg med stjernene

Toppene på Tenerife er et av de tre Starlight-reservatene på Kanariøyene, en akkreditering som gir en idé om de praktfulle forholdene for stjernekikking på de høyeste områdene på øya.

Contenido

Et av disse privilegerte stedene er Teide nasjonalpark, der den uendelige nattehimmelen, som er omgitt av de overveldende silhuettene til det vulkanske landskapet, kan glede oss med sine millioner av lysende punkter, månens kratere... og en og annen overraskelse, Det er ingen tilfeldighet at et av de astrofysiske observatoriene på Kanariøyene ligger her, et vitenskapelig senter som også kan ses ved forhåndsavtale av den guidede turen.

Contenido

Gastronomisk nytelse

Dette er nok en fornøyelse som Tenerife har å by på. Øya tilbyr et uendelig antall etablissementer, fra de berømte «guachinches», enkle steder som besøkes av lokalbefolkningen, der det serveres typiske kanariske retter, og til de mest luksuriøse restaurantene, noen med Michelin-stjerner.

Tradisjon og avantgarde, enkle retter og andre nesten kunstneriske, lokale råvarer og råvarer fra andre deler av verden... variasjonene er uendelige. Blant de tradisjonelle produktene skiller kjøtt, fersk fisk og svarte poteter seg ut, et utsøkt utvalg som settes pris på av kjente kokker. Kanarisk gofo, gofio, oster, viner, frukt og en omfattende liste med desserter og søtsaker til avslutning av en velsmakende meny, er noen av øyas gastronomiske delikatesser. 
 

Tradisjon og avantgarde, enkle retter og andre nesten kunstneriske, lokale råvarer og råvarer fra andre deler av verden... variasjonene er uendelige.

Contenido

Få til den perfekte svingen

Golf skiller seg ut blant de ulike utendørs-aktivitetene som kan dyrkes på øya gjennom hele året. Tenerife har flere baner designet av verdens mest profesjonelle, i tillegg til komplette fasiliteter der spillere på alle nivåer kan finne det de måtte trenge.

Contenido

De som elsker denne sporten, tiltrekkes ikke bare av førsteklasses baner og fasiliteter, men også av at det er et virkelig privilegium å kunne forbedre golfsvingen med en utsikt over den majestetiske vulkanen Teide og Atlanterhavets skinnende blåfarge. Bare luksus. 

Contenido

Ikke dra igjen uten å prøve...

En guachinche, de autentiske spisestedene på Tenerife med tradisjonell mat, der du kan nyte populære retter og lokale viner.

Imagen
Guachinche
Guachinche
Título

For mer informasjon kan du besøke det offisielle nettstedet til Tenerife.