Hvor kan du se verdens største skygge over havet?

En av de mest karakteristiske og mest imponerende severdighetene på Tenerife er uten tvil skyggen av Teide. Men hvordan finner man det beste stedet for å beundre den?

Contenido

Skyggen av Spanias høyeste fjell strekker seg langt til havs. Den tegner vulkantoppens silhuett, som endrer seg med solhøyden fra soloppgang til solnedgang. Om morgenen kan du se skyggen peke i retning øyen La Gomera, mens kveldsskyggen går i retning Gran Canaria.

Contenido

Det er en underlig, skarpskåret perfekt trekant med rette linjer som til og med har vekket NASAs interesse.  Til tross for at Teide selv ikke har perfekt trekantform, men snarere er et ujevnt krater uten en markert topp, så går skyggen i rette linjer mot en tydelig spiss, og man undres hvordan det kan ha seg. Det er ikke mange opplevelser som kan måle seg med å stå ved Teides krater og observere at det i realiteten slett ikke finnes noen tydelig trekanttopp, og at toppen har ujevn form, samtidig som du med egne øyne kan se at skyggen av fjellet danner en vakker, perfekt trekant som er så rent tegnet at du begynner å lure på om du  ser syner.

Contenido

"Selv om den enorme vulkanen hadde vært en perfekt kube med et langt rektangel som skygge, ville det ha sett ut som om rektangelet ble smalere i den øvre delen når skyggen strekker seg mot horisonten, akkurat som toglinjer". Ifølge Astronomy Picture of the Day er dette forklaringen på det vakre fenomenet som daglig imponerer tilreisende som besøker toppen av Teide.

Contenido

Uansett hva den vitenskapelige forklaringen er, er det ingen tvil om at synet av skyggen av Teide fra krateret er en forestilling det er verdt å se, selv om man må tidlig opp for å se soloppgangen. Hvis du velger morgenforestillingen, anbefales det å overnatte i turisthytten nær toppen. Overnatting må forhåndsbestilles, og du må tidlig opp om morgenen. Mellom fem og halv seks om morgenen må du klatre til topps for å se det vidunderlige synet.

Contenido

Du kan også komme på kveldstid. Hvis himmelen er klar, vil du se hvordan skyggen litt etter litt strekker seg mot Gran Canaria. Synet er spesielt flott på dager med fullmåne, da man av og til kan skimte at skyggen av Teide er på linje med Månen. Hvis du tar turen opp på kveldstid, må du huske hodelykt til nedturen.

Contenido

Derom det ikke frister hverken å ikle seg turklær og gå opp eller å overnatte på turisthytten, finnes det andre måter å komme seg til topps på for å se skyggen. Det tilbys guidede turer for alle slags grupper og behov. Du kan for eksempel ta taubanen på egen hånd eller melde deg på en av de mange organiserte turene som på en eller annen måte tar deg med for å se skyggen av Teide.

Contenido

Det tilbys lange guidede vandringer som tar deg med til alle kriker og kroker av dette magiske fjellet, gruppeturer med taubane, andre turer som kombinerer taubane og fottur, og til og med ni timer lange guidede bestigninger. Her er det bare å velge og vrake. En annen mulighet er å spise kveldsmat på Restaurante Teleférico del Teide, med produkter fra lokale jordbrukere. Da kan du nyte smaken av Kanariøyene samtidig som du beundrer en av de mest populære utsiktene både blant fastboende og tilreisende.

Contenido

Det organiseres også temaaktiviteter omkring astronomi med utgangspunkt i taubanens nedre stasjon. Det er en garantert suksess for alle som er interessert i verdensrommet, med mulighet til å studere en av planetens vakreste stjernehimler på nært hold. Faktisk regnes Tenerife og La Palma for å være noen av verdens beste steder for å astronomiske observasjoner.

Contenido

Så alt ligger til rette for en spennende opplevelse på toppen av Teide, om du så kommer deg dit til fots, i taubane, en kombinasjon av de to, i gruppe eller på egen hånd. Meld deg på det du synes høres mest interessant ut, og gjør klar kameraet for å forevige den magiske gaven som naturen skjenker dag etter dag til alle som kommer for å ta imot den.