SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Shopping

VALUTA OG BETALINGSMÅTER

Den offisielle valutaen på Kanariøyene er euro. Men hvis du reiser med annen valuta, finner du et stort antall vekslingskontorer og banker hvor du kan veksle. Mange hoteller tilbyr også denne tjenesten.

Du finner også minibanker over alt på øyene og i de aller fleste butikker kan du betale med kort, selvom det er verdt å nevne at mange ikke godtar American Express.

ÅPNINGSTIDER

Det vanlige i bysentre er at butikkene åpner fra mandag til lørdag, fra klokken 09.00 om morgenen til klokken 20.30 om kvelden, selv om tidene kan variere noe alt etter hva slags type butikk det er snakk om. Mange stenger lørdag ettermiddag eller midt på dagen, men shoppingsentrene holder åpent kontinuerlig fra klokken 10.00 om morgenene til klokken 10.00 om kvelden.

Hvis du besøker turiststeder, finner du åpne butikker alle dagene i uken.

SKATTEFORDELER

Kanariøyene har et eget skattesystem som er annerledes en resten av det spanske territoriet om som er anerkjent i grunnloven. Et resultat av dette er at merverdiavgiften er mye lavere enn i resten av Europa (7%), noe som innebærer at nesten alle produkter er billigere på Kanariøyene.

apotek

Hvis du trenger et medikament eller farmasøytisk produkt mens du er på Kanariøyene, kan du finne dem i de forskjellige apotekene spredt over de kanariske øyer. Husk at det bare selges medikamenter i autoriserte apotek, og de er angitt med dette symbolet: Farmacia Autorizada

Ikke gå glipp av…

På Kanariøyene finner du et utall lokale produkter som du ikke kan gå glipp av. Blant de mest populære finner du selvfølgelig gastronomiske produkter som kaffe fra Agete, ostene palmero og majorero, den lokale spesialiteten gofio, palmehonning, vin med opprinnelsesmerke og et bredt utvalg av kaker. I tillegg kan du kjøpe klær fra kanariske designere, kunstverk og håndverksprodukter som kurver, keramikk eller smykker.

Alt dette gjør Kanariøyene til et attraktivt reisemål, som hele året rundt innbyr til ferie i friluft hvor du kan nyte lyset, den klare himmelen og fokusere på å få mest mulig ut av din fritid.