Et tilgjengelig turistmål

Kanariøyene

Kanariøyene er et veletablert reisemål med solid erfaring etter flere tiår med turisme. Siden 1960-tallet har øyene tatt imot millioner av turister fra forskjellige land. De har fått oppleve denne øygruppen i Atlanterhavet med verdens beste klima, og har kunnet glede seg av ferier med topp kvalitet både på infrastruktur og tjenester.

Contenido

I tillegg til å være et trygt reisemål har Kanariøyene alltid utmerket seg med sin gjestfrihet og evne til å ta godt imot alle slags mennesker, uansett tilstand. Reiselivet på øyene har også vist evne til å tilpasse seg for å møte behovene til forskjellige grupper, slik at psykisk utviklingshemming eller nedsatt funksjonsevne når det gjelder bevegelse, syn eller hørsel, ikke skal være til hinder for en fullverdig turistopplevelse.

I tillegg til å oppfylle alle gjeldende krav både på statlig og regionalt nivå for å sikre funksjonshemmedes rettigheter, har Kanariøyene alltid vært opptatt av å møte deres behov og ønsker. Derfor er turiststedene og de viktigste bykjernene i stor grad tilrettelagt ved at fysiske hindre i offentlig og privat infrastruktur er fjernet for å gjøre det lettere å ta seg frem.

Tilpasset infrastruktur, transport og aktiviteter

Contenido

De fleste overnattingsstedene og alle mulige slags utesteder og kulturinstitusjoner, som restauranter, motebutikker, temaparker, museer, teatre, konsertsaler samt offentlige toaletter og fotgjengerområder, og mye annen infrastruktur, oppfyller kravene til tilgjengelighet.

Funksjonshemmede kan også benytte seg av tilpasset transport for å bevege seg rundt. For eksempel tilbyr flyplassene på Kanariøyene en gratis hjelpetjeneste for bevegelseshemmede, psykisk utviklingshemmede og personer med nedsatt syn eller hørsel. Utenfor flyplassene finner du kollektivtransport med tilpassede busser og taxier, i tillegg til private firma som leier ut biler med eller uten sjåfør.

Título

Tilgjengelige strender

Imagen
Contenido

På Kanariøyene finner du også et stort utvalg av aktiviteter innen fritid, kultur, sport og restaurantnæringen som er tilpasset behovene til personer med en eller annen form for nedsatt funksjonsevne. Strendene i de viktigste turistområdene og byene har tilpassede tjenester og adkomster både til sanden og sjøen, slik at alle kan glede seg over en deilig dag med soling og bading i det krystallklare vannet i Atlanterhavet. Dessuten finnes det firma som organiserer utflukter til naturområder, der man kan besøke kunnskapssentre med materiell som er tilrettelagt for grupper med spesielle behov.