Gran Canaria

#mangeopplevelser

Gran Canaria, også kjent som «miniatyrkontinentet», skiller seg ut for sine sterke kontraster. På samme dag kan du nyte fantastiske strender, omgitt av sanddyner, og deretter dra opp til høylandet med grønne kanariske furuskoger som står i sterk kontrast til den mørke vulkanske grunnen.

Contenido

Og på veien finner du dype raviner, daler, imponerende berg og vulkanske kalderaer, klipper... på stier som fører til unike steder der du kan ta en pause og filosofere over landskapet som åpner seg foran deg. Eller også fra bilens komfort eller med offentlig transport, for Gran Canaria har et omfattende og godt vedlikeholdt veinett.

00:00
Título
Gran Canaria
Vídeo
Póster
Maspalomas
Maspalomas
Tipo
Ancho completo
Contenido

I likhet med resten av Kanariøyene er Gran Canaria velsignet med et misunnelsesverdig klima, en evig vår som inviterer deg til å oppleve den intense naturen og landskapets mangfold, med sjarmerende steder i innlandet og ved havet med deres tradisjoner, kultur og historie. Også det moderne livet til turist- og bysentre som Las Palmas de Gran Canaria. I den kosmopolitiske og livlige hovedstaden ligger en av øyas mest dyrebare juveler, som alltid overrasker de besøkende. Vil du lære den å kjenne?

Gran Canarias utallige tilbud er komplett med sine varierte forslag til kultur-, fritids, og sportsaktiviteter, samt et bredt spekter av overnatting, kommersielle virksomheter og velværesentre.
 

 

 

En evig vår som inviterer deg til å oppleve den intense naturen og landskapets mangfold, med sjarmerende steder i innlandet og ved havet med deres tradisjoner, kultur og historie.

Contenido

Hvilken strand skal vi dra til i dag?

Strendene er uten tvil øverst på listen av attraksjonene som Gran Canaria har. Det finnes noe for enhver smak – lange strender, små viker, livlige, bortgjemte, strender med gyllen sand.
De største finnes på sørsiden, med rolig vann og stort sett hvite strender. Ettersom disse ligger i tilknytning til de største turistsentrene, byr de på alle tjenester,
i tillegg til at de har den letteste tilgjengeligheten.

De i nord er ganske annerledes – små viker med mørk sand eller vulkansk stein, med mye bølger og enkelte med mer komplisert atkomst. Men det er også mulig å kjøle seg ned i koselige, naturlige bassenger. Disse er selvfølgelig vakre og ville strender som får oss til å koble oss på naturen i sin reneste tilstand.

Imagen
Contenido

Øyas hjerte i naturen

Gran Canaria er mye mer enn sol og strender. Det finnes også natur og vakre ville landskap, som for eksempel den særpregede Roque Nublo i hjertet av øya, en imponerende vulkansk monolitt som kan nås via en sti som er tilgjengelig for de fleste besøkende. Fra dette naturlige utsiktspunktet er utsikten fantastisk.

Tamadaba naturpark er en av de opprinnelige og best bevarte kanariske furuskogene på Kanariøyene. Denne, i tillegg til Inagua, som er tilfluktssted for den lille blåfinken som bare finnes på denne øya, omkranses av de storslåtte klippene nordvest på øya, et landskap kjent som «dragens hale».
 

 

Contenido

Disse og mange andre attraksjoner av naturskjønn verdi er inkludert i biosfære-reservatet, et stort område som opptar en betydelig del av øya. Naturen, og det tradisjonelle arbeidet som er typisk for disse områdene, samt overnatting og turistaktiviteter av landlig natur, eksisterer sammen under en bærekraftig og respektfull strategi som tar sikte på bevaring.

Naturlige og landlige områder som kan utforskes, takket være det store nettverket av stier som krysser endemiske furuskoger og raviner, går langs lavastrømmer og magasiner av ferskvann... I disse omgivelsene finner du også sjarmerende grender og landsbyer der du kan ta en pause og lade batteriene med tradisjonelle gastronomiske produkter, eller bare ta en prat med den vennlige og gjestfrie lokalbefolkningen.
 

 

 

Contenido

Bli kjent med koselige landsbyer og grender 

I det indre av Gran Canaria, langt unna de livlige by- og turistsentrene ved kysten, finnes det rolige landsbyer og grender der livet går sin gang uten hastverk.  Bortgjemte og fredelige lokalsamfunn der begrepet «tid» har en annen dimensjon. Her kan du koble deg på det enkle livet der tradisjonene fremdeles er godt forankret. 

Et av disse stedene med den spesielle sjarmen er Tejeda, stedet på Gran Canaria som er blant Spanias vakreste landsbyer. En grunn må det være. Her er Parador Nacional de la Cruz de Tejeda, et moderne hotell som er perfekt integrert i miljøet, hvorfra du kan betrakte et av øyas vakreste landskaper. Like ved Tejeda ligger Artenara, den mest høytliggende landsbyen på Gran Canaria, ved porten til den frodige furuskogen Tamadaba.
 

 

Contenido

Et annet viktig besøk bringer deg til Santa Lucía de Tirajana og Agüimes; eller Fataga, med sin frodige palmelund og hvite hus som har bevart den landlige arkitekturen til Gran Canaria. Videre nordover kommer du til Teror der du kan beskue basilikaen og de vakre typiske balkongene i husene omkring torget; og Arucas, med et sentrum som er erklært å ha historisk og kunstnerisk interesse, og som huser et prektig arkitektonisk verk, sognekirken San Juan Bautista, med utskjæringer i stein og praktfulle glass-arbeider. 

En liste over alle landsbyer og grender som finnes på øya, ville være uendelig lang. Et besøk til disse stedene er uten tvil den beste måten å bli kjent med identiteten og særegenheten til Gran Canaria. 
 

 

 

Tejeda, stedet på Gran Canaria som er blant Spanias vakreste landsbyer.

Contenido

En kulturell rute gjennom museer

Det er praktisk talt umulig å finne et tettsted på denne øya som ikke har minst ett museum, men det er hovedstaden, Las Palmas de Gran Canaria, som har det bredeste og mest varierte utvalget. I hjertet av det praktfulle historiske senteret i byen er det en selvfølge å besøke El Museo Canario. En rundtur viser ulike aspekter av urbefolkningens liv, med svært interessante gjenstander, som for eksempel samlingen av hodeskaller og mumier. Den unike bygningen Casa de Colón, som i tillegg til å vitne om at Christopher Columbus passerte øya, viser også Kanariøyenes historie og deres forhold til Amerika. Videre har CAAM-Centro Atlántico for moderne kunst utstillinger av kunstnere fra Europa, Amerika og Afrika, knyttet til samtidskultur. For de som brenner for teknologi og vitenskap, er et besøk på Elder-museet en selvfølge.
 

Imagen
Contenido

På resten av øya kan du oppleve sanne kuriositeter som for eksempel på det etnografiske museet Casas Cuevas de Artenara, med beliggenhet i et gammelt hus som sannsynligvis var hjemmet til de opprinnelige innbyggerne. Museet viser møbler og gjenstander fra en husholdning som forteller om det enkle og beskjedne livet i fortiden. Andre etnografiske institusjoner er Tejeda-museet som viser historie og tradisjoner, og som blant andre unike ting, har en rekonstruert matbutikk med alle typer gammelt utstyr. Her ligger også museet Rama en Agaete som er dedikert til en av de mest kjente og populære festivalene på Kanariøyene, og blir besøkt av tusenvis av mennesker hver sommer.

En rute som vil være den perfekte unnskyldningen til å utforske Gran Canaria og oppdage dens historie og kultur.
 

 

 

Contenido

Oppdag fascinerende arkeologiske steder

Øya bevarer en viktig del av sin historiske og arkeologiske arv, og dette er funn som hjelper oss bedre å kunne kjenne og forstå kulturen og livsstilen til forgjengerne som bebodde Gran Canaria.

Et godt eksempel på dette er kulturlandskapet Risco Caído og Gran Canarias Montañas Sagradas, de hellige fjellene, erklært som et verdensarvsted. Dette gir en idé om hvor verdifulle disse områdene er. Det dreier seg om et omfattende fjellområde midt på øya. Her finnes spor etter en unik kulturell prosess som utviklet seg over mer enn 1500 år, med liten innflytelse utenfra, fra berber-røttene i Nord-Afrika til den castilianske erobringen.

Nord på Gran Canaria vil du finne en juvel av kanarisk arkeologi – den arkeologiske parken og museet Cueva Pintada de Gáldar, et område med mer enn femti hus og menneskelagde grotter som var en del av den pre-spanske bosetningen. En av hulene er et unikt eksempel på urbefolkningens veggmalerier. Også i dette området ligger den arkeologiske parken Maipés de Agaete, et stort og spektakulært område med vulkanske bergarter, omgitt av den vakre dalen som urbefolkningen brukte som sin gravplass.
 

Contenido

Guayadeque er en av de største og vakreste ravinene sørøst på øya. Denne er av stor arkeologisk verdi. Det finnes mange grotter som ble brukt av de tidlige innbyggerne på Gran Canaria. Et annet arkeologisk funnsted av stor interesse er La Fortaleza. Her ligger et tolkningsenter der du kan få et innblikk i dagliglivet til øyas urbefolkning, samt hulene de bodde i. Det finnes fremdeles en modell bevart av denne typen bolig.

Og dette er bare noen av fortidens vitner som heldigvis har overlevd til i dag, og som gir oss en mulighet til å kjenne dem, verdsette og respektere dem. 
 

Den arkeologiske parken og museet Cueva Pintada de Gáldar, et område med mer enn femti hus og menneskelagde grotter som var en del av den pre-spanske bosetningen.

Contenido

Skjem deg bort på velvære-øya

Gran Canaria er kjent i hele Europa som en helse-destinasjon. I det nittende århundret kom reisende fra hele kontinentet til øya for rekreasjon etter alle slags plager, takket være fordelene med klimaet. Med tiden utviklet begrepet hvile og restitusjon seg, men revitalisering og påfølgende fysisk og psykisk velvære er fortsatt garantert her på øya.

Sand, sol, hav, ren luft, vulkanske steiner, moderne behandlinger og fasiliteter, kvalifiserte fagfolk... Gran Canaria har alt du trenger til å skjemme deg bort. Ta deg tid til å lade batteriene og bli som ny, enten i et av velvære-sentrene som øya tilbyr, eller ta en avslappet spasertur ved solnedgang mens du puster inn havbrisen eller den rene luften fra skogene.
 

I det nittende århundret kom reisende fra hele kontinentet til øya for rekreasjon etter alle slags plager, takket være fordelene med klimaet.

Contenido

Praktiser favorittsporten din

Det finnes ingen sport som ikke kan utøves i dette området omgitt av hav og med et vårlig klima året rundt. Når det også finnes alle slags fasiliteter og tjenester som hjelper deg med å praktisere sporten din, da finnes det ingen unnskyldninger til ikke å bruke tid på å trene kroppen. 

Alternativene er uendelige – spille golf på moderne baner mens du nyter havbrisen, stige opp på et surfebrett og takle bølgene og vinden, sykle terrengløp på stier som er tilrettelagt for dette, løpe på stranden, svømme i krystallklart vann, klatre i fjell som passer for alle nivåer... Det spiller ingen rolle hvilken fysisk form du er i. På Gran Canaria finnes det sport for alle.
 

Contenido

Og enda gjenstår kvelden! 

Moroa og underholdningen fortsetter når dagslyset forsvinner fra øya. Hvis du fortsatt har energi igjen, har spesielt turistsentrene og hovedstaden utallige alternativer å velge mellom. Restauranter, terrasser, fritidssentre, fasjonable steder, kinoer, show... Alle typer planer for også å oppleve det livlige nattelivet.

Om sommeren er det lett å finne en livlig og populær festival i en av byene på øya, både på kysten og i innlandet. Og om du foretrekker noe roligere, er Gran Canaria også en Starlight-destinasjon, så her det mulig å oppleve astro-turisme og nyte en utflukt med spesialiserte guider for å observere stjernene.
 

Contenido

Ikke dra igjen uten å prøve...

Blomsterost er en delikatesse som bare lages i tre landsbyer nord på Gran Canaria. Særegenheten til denne osten ligger i bruken av vegetabilsk løpe. Denne hentes fra blomsten til enkelte tistel-varianter. Dette er en av de kanariske ostene med beskyttet, geografisk opprinnelse.

Título

For mer informasjon kan du besøke det offisielle nettstedet til Gran Canaria