Strender som må oppleves

1500 kilometer med sand og sol

Takket være sin privilegerte geografiske beliggenhet og vulkanske opprinnelse, er øyenes skjærgård som en stor katalog over strender som utfolder seg over et bredt utvalg av naturlige omgivelser. Det kanariske kystlandskapet har alle tenkelige profiler – fra små og uberørte viker til sandstrender ved klipper samt urbane strender, lange og kjente strender som kombinerer alle bekvemmeligheter.

Contenido

Faktisk rangerer mange av strendene på Kanariøyene blant de beste i Spania. Med den forskjellen at på Kanariøyene er det mulig å ta et bad i det rene og krystallklare vannet, legge seg på stranden og sole seg og slappe av hver dag og når som helst – takket være en nesten vedvarende sommer på grunn av det fantastiske klimaet med milde og varme temperaturer.

Contenido

En strand måles ikke bare i skjønnhet, selv om det veier mye, men også på grunnlag av at nytelsen av badet og solen kan gjøres på en trygg og avslappet måte. Og faktisk finnes det på Kanariøyene mer enn 50 strender med det karakteristiske blå flagget, den høyeste utmerkelsen som gis for en strand. Dette er ikke bare en garanti for den utmerkede kvaliteten på badevannet, men også for strandens fantastiske fasiliteter, tjenester og installasjoner, som kan nytes uten bekymringer av noe slag. 

Contenido

Det enorme mangfold av kystlandskap som er fullt av kontraster, forbløffer ofte den besøkende som kommer til Kanariøyene. Fra små fiskevær til okerfargede fjell, skarpe klipper og imponerende kilometerlange sanddyner. Og de ulike landskapene har strender i alle farger – gyllen sand, hvit, rødlig og skinnende svart sand, typisk for de vakre vulkanske sandstrendene.  I den ene fargen eller den andre er de alle spektakulære. Og vanntemperaturen på rundt 20º C inviterer til de mest behagelige bad når som helst på året. 

Contenido

Strendene på Kanariøyene nytes enda mer i godt selskap, som for eksempel i par, som familie, med venner eller med de mest trofaste følgesvennene, hunder. Den reisende som bestemmer seg for å besøke øyene sammen med kjæledyret sitt, og som ønsker å ta en dukkert med den, kan gjøre det på de ni strendene for hunder på øyene Gran Canaria, La Palma, Tenerife og Lanzarote.  

Contenido

De naturlige bassengene er rom skjermet av steiner, som takket være bølgenes kraft hele tiden fylles opp av sjøvann. Disse naturfenomenene kan nytes med bading og sol, og det beste er å besøke de mest kjente, som for eksempel Isla Cangrejo og El Caletón på Tenerife, el Charco Azul på El Hierro og La Palma,  Aguas Verdes på Fuerteventura og Punta Mujeres, på Lanzarote. Men det finnes mange flere å oppdage.