Lanzarote

annerledes-øya

Lanzarote er synonymt med vulkaner, områder med lava, steiner med de mest finurlige former, svarte og rødlige landområder som står i kontrast til de typisk hvite husene, havets og himmelens blåfarge. Landskapet på de østlige Kanariøyene er typisk strenge fjell med myke drag innimellom, vakre, hvite og gylne sandstrender, frodige palmelunder... og stillheten, som også er en del av det gåtefulle landskapet på Lanzarote.

Contenido

På denne øya med biosfære-reservat er det både livlige turistsentre og småbyer hvor du kan puste ut. Dermed finnes her en sameksistens mellom de store hotellene og bungalowene i kystsentrene og landlige hus, villaer og boutique-hoteller i de sjarmerende landsbyene. Et komplett førsteklasses tilbud for å garantere den beste ferien når som helst på året og for å nyte det ekstraordinære klimaet. Amatører og profesjonelle innen alle typer idrett har her funnet uslåelige forhold, infrastruktur og kvalitetstjenester for sine treningsøkter.

Contenido

Utviklingen av Lanzarote har blitt utført på en bærekraftig måte og i harmoni med miljøet, spesielt takke være det utrettelige arbeidet til den universelle kunstneren César Manrique. Denne kunstneren samarbeidet med landskapet med sitt enorme talent og var i stand til å overføre sin kjærlighet og respekt for naturen til sine landsmenn. Et sted der turisme, kunst og natur går hånd i hånd.

 

00:00
Título
Lanzarote
Vídeo
Póster
Lanzarote, tienes que venir aquí
Lanzarote, tienes que venir aquí
Tipo
Ancho completo
Contenido

I tillegg til de imponerende landskapene, som noen ganger kan minne om overflaten til Mars, fascinerer Lanzarote også med miraklet som har oppstått fra den vulkanske jorda. I denne jorda, til tross for at det kan virke umulig, går livet sin gang og gjør det mulig å produsere berømte viner med beskyttet geografisk opprinnelse. Er det en annerledes øy eller hva?

 

 

Contenido

I tillegg til å farte rundt i det vulkanske landskapet på Lanzarote, kan du her finne den perfekte revitaliseringen på fantastiske strender, slappe av i solen på hvit og gyllen sand og ta et forfriskende bad i krystallklart, turkis vann. Mange av strendene er ideelle for familiens yngste medlemmer, da de gir beskyttelse mot bølger og strømninger. Ideelle er også de naturlige bassengene som er blitt dannet i ly av lavaens tunger på vei til havet etter utbruddene.

Strendene er ideelle også for den som liker bølger eller lange turer i skjærgården, for den som søker ensomhet eller tvert imot foretrekker livlige strender og marinaer med alle fritids-, restaurant- og shoppingtjenester for at dagen skal bli perfekt.

Mange av strendene er ideelle for familiens yngste medlemmer, da de gir beskyttelse mot bølger og strømninger.

Imagen
Contenido

De vulkanske landskapene på Lanzarote vekker unike opplevelser i oss. De er inspirerende, gåtefulle... de fanger oss i et intimt forhold som er vanskelig å forklare, og de fyller oss med energi. Hva er grunnen til dette? Er det fordi den viser oss naturens kraft? Hvorfor fører den oss tilbake til opprinnelsen? 

Spørsmål som besvares instinktivt når vi befinner oss i Timanfya nasjonalpark. Dette er det maksimale vulkanske uttrykket på øya og ett av de mest representative for Kanariøyene. Et vilt og kraftfullt landskap der den mest gravalvorlige stillheten også har en spesiell rolle. På en guidet tur med buss kan du besøke vulkanfjellene, Las Montañas del Fuego, og la deg imponere av den brokete horisonten som er okkupert av vulkankjegler, lava-områder og steiner med finurlige former... En sammensetning som naturen har valgt en unik palett farger for, røde og oransje toner som blandes med oker, brunt og svart.

 

 

Contenido

Like i nærheten av nasjonalparken ligger kamelenes Echadero. Det er stedet der du kan bestige dette ekstraordinære dyret og oppleve en tur ved vulkanene mens du er omgitt av et ganske utrolig landskap mens du kjenner på brisen og knasingen av lava-fragmenter.

Og dette er ikke alt, for vulkanismen kommer til syne i alle hjørner av Lanzarote – på kysten, i åkrene og i innlandets landsbyer. Il tross for de ekstreme miljøforholdene har imidlertid flere generasjoner av øyboere klart å få mest mulig ut av denne tilsynelatende ufruktbare jorda. Ja, bare tilsynelatende, for denne øya har mange overraskelser under sin vulkanske kappe.

Contenido

På Lanzarote kan du også gå inn i den fascinerende underjordiske verdenen som skapes av utbruddene. Grotter og vulkanske tunneler som kan besøkes, takket være tiltak som er blitt utført på en respektfull og bærekraftig måte. Områder som for eksempel Jameos del Agua, der hånden til den store kunstneren César Manrique har satt sitt preg, samt Cueva de los Verdes, er klare eksempler på muligheten til å lære om hemmelighetene til jordens indre. 

Contenido

Landskapet La Geria er en av de største overraskelsene Lanzarote har å by på.  Et stort område dekket av små fragmenter av svart vulkansk stein som ble kastet ut under Timanfaya-utbruddene, brukes av Lanzarote-bønder til å dyrke vindruer. Dette materialet er i stand til å holde på fuktigheten om natten, og det er avgjørende på en øy med lite nedbør. Den tradisjonelle framgangsmåten som fullføres med de karakteristiske steinmurene for å beskytte vinstokkene mot vinden, skaper det mest spektakulære og unike landskap.

Vinene som produseres, med geografisk beskyttet opprinnelse, er unike og internasjonalt anerkjente. Det beste av alt er at vinene kan smakes på ved vingårdene mens vi nyter det vakre miljøet.
 

 

 

Landskapet La Geria er en av de største overraskelsene Lanzarote har å by på.

Contenido

Lanzarote var så heldig å ha den store César Manrique, en allsidig og universell kunstner som visste bedre enn noen å kombinere kunst og natur. En trofast forsvarer av det naturlige rom og dypt forelsket i øya der han ble født, grep han inn bare for å forbedre naturområdene og gjøre dem til steder som kan beundres for alltid. 

Han forlot en stor del av sin kunstneriske arv på Lanzarote. Kanskje aller mest i Jameos del Agua, et av de mest besøkte turistsentrene på øya, og der Manrique viste alt av sitt store geni. Denne vulkanske tunnelen med sitt berømte naturlige og spektakulære auditorium, har en unik geologisk formasjon – en innsjø som stammer fra marin filtrering. I denne bor en liten, hvit og blind krepstype som den eneste i hele verden.
 

 

 

Contenido

En annen av hans kreasjoner er Mirador del Río. Perfekt integrert i omgivelsene står dette vakttårnet på de imponerende klippene i Farmara, og fra her er det en fantastisk utsikt over skjærgården, Archipiélago Chinijo, som består av øya Graciosa og fire andre småøyer. I det eksepsjonelle landskapet i Timanfaya visste kunstneren hvordan han kunne innlemme restauranten El Diablo, sylindriske rom i glass som lar oss oppleve at vi er del av de vulkanske omgivelsene.

 

Contenido

I tillegg til beundring for denne makeløse kunstnerens verk, må vil også legge til kaktushagen, Jardín de Cactus, slottet til San José og bondemuseet, Museo del Campesino, som var hans hjem i Taro de Tahiche, og som nå er hovedkvarter for stiftelsen, bygget over en lavastrøm. Det er også viktig å besøke Casa-Museo César Manrique i Haría, en gammel gårdsbygning som ligger inne i en palmelund. Denne rehabiliterte han og bodde der til sin død i 1992 Han døde på grunn av en trafikkulykke.

 

Contenido

Øya har klart å bemerke seg på treningsagendaen til europeiske elite-utøvere, spesielt under vinteren når kulden på kontinentet gjør det vanskelig for idrettsutøvere å trene utendørs.

Løping, sykling, golf, alle typer vannsport... Det er ingen disiplin som ikke passer på Lanzarote, takket være det ekstraordinære klimaet året rundt, de privilegerte omgivelsene og et bredt spekter av førsteklasses innkvartering, fasiliteter og tjenester som er i stand til å tilfredsstille de mest krevende behov. Bevis på dette er de viktige idrettskonkurransene på øya, som for eksempel Ironman som er et av de tøffeste triatlon-arrangementene i verden.

Å kombinere ferie med litt fysisk trening er en utmerket plan. Og hvis Lanzarote er den valgte destinasjonen, er suksess garantert.
 

 

 

 

Contenido

Ettersom denne øya er annerledes, må det forventes at byene også er forskjellige. De påfølgende vulkanutbruddene som har formet det nåværende landskapet, har vært like avgjørende for bosetningen der livet går sin gang mellom vulkaner og lava. Det har ikke vært enkelt, men resultatet er uslåelig, både for lokalbefolkningen og for de som besøker dette uvanlige øyområdet.

Faktisk finnes det bare ét befolkningssenter i det omfattende området som den vulkanske nasjonalparken består av, El Golfo, en pittoresk fiskerlandsby som bør besøkes for en smak av deres utsøkte fiskeretter. Yaiza, den første europeiske enklaven på Kanariøyene, ligger i utkanten av området, begravet av vulkanutbruddene i Timanfaya. Denne sjarmerende landsbyen skiller seg fremfor alt ut for sin velholdte tradisjonelle arkitektur.
 

 

 

Yaiza, den første europeiske enklaven på Kanariøyene, ligger i utkanten av området, begravet av vulkanutbruddene i Timanfaya.

Contenido

En annen landsby som du bør inkludere, er Teguise, en praktfull og staselig by som fortsatt har et snev av ærverdighet rundt de brosteinsbelagte gatene i den koselige gamlebyen. Her arrangeres også det berømte loppemarkedet som hver søndag tiltrekker seg tusenvis av lokale besøkende og turister. Haría er det grønneste området på øya, faktisk er det også kjent som dalen med de tusen palmer, Valle de las Mil Palmeras, som omgir de typiske, hvite husene.

 

Contenido

Vinene av sorten Malvasía Volcánica, unike i verden og av god kvalitet for sin balanse, smak og aroma.

Imagen
Título

For mer informasjon kan du besøke det offisielle nettstedet Turismo Lanzarote.