Øygruppen

Dagliglivet på Kanariøyene

Descripción Archipiélago

En region i Europa

Kanariøyene er en spansk øygruppe sammensatt av 8 øyer, beliggende i Atlanterhavet, 1 739 km sørøst for landets hovedstad. Øygruppen er en del av den tropiske regionen makaronesia og har et mildt klima hele året rundt. Øyenes orografi er et resultat av hundrevis av vulkanutbrudd gjennom millioner av år, noe som innebærer at du på øygruppen finner et av de mest spesielle landskapene i hele Europa.

Som en delvis selvstyrt region av Spania, er området underlagt EU sitt regelverk som tillater innbyggerne å forflytte seg fritt innenfor EU og den gjeldende valutaen er euro. På samme vis kan fastboende fra andre deler av Europa nyte godt av alle rettigheter og privilegier som fastsatt i avtalene om europeisk statsborgerskap gjennom Maastricht-avtalen fra 1992.

Titular precios / propinas
Priser og tipsing
Descripción precios / propinas

Kanariøyene har en levestandard som svært lik resten av de spanske regionene og prisene er generelt rimelige.

For de fleste tjenester er det frivillig å tipse. Derfor finnes det ikke fastsatte prosentsatser eller beløp.

Subtitular precios / propinas
Omtrentlige priser
Tarifas
Middag
Mellom 15 og 35 € per person
Frokost
Mellom 5 og 8 € per person
Et glass øl
Mellom 1,50 og 3 €
En drink
Mellom 6 og 12 €
Taxi fra flyplassen
ca. 30 €
Leiebil
fra 20 € per dag
Bussbillett med bybussen
ikke mer enn 1,50 €
Título Idioma
Språk
Descripción Idioma

Det offisielle språket er spansk, men i de viktiste turistområdene er det enkelt å finne personer som også snakker engelsk, tysk og andre språk.

Título Hora Local
Lokal Tid
Descripción Hora Local

Å reise til Kanariøyene innebærer ikke store tidsforskjeller, samme hvor i Europa du reiser fra. Øyenes geografiske plassering gjør at de deler tidssone med land som Storbritannia og Irland og at det kun er snakk om én time mindre i forhold til resten av Spania og land som Frankrike, Tyskland og Polen (UTC +1).

Título Tecnología y Comunación
Teknologi og kommunikasjon
Descripción Tecnología y Comunación

De fleste bygninger har elektriske installasjoner med stikkontakter med 220v for to plugger (CEE 7/4). Videre er det mobildekning på alle øyene og mange steder, inkludert mange hoteller, har gratis WIFI.

Título Sistema Sanitario
Helsesystem
Descripción Sistema Sanitario

Som en region som tilhører EU er Kanariøyene tilknyttet det europeiske helsesystemet, noe som innebærer at alle europeiske statsborgere har rett til gratis helsetjenester gjennom det offentlige helsesystemet.

På alle øyene finner du helsesentre og sykehus med legevakt som er åpen 24 timer i døgnet, i tillegg til et stort antall apotek som enten er døgnåpne eller har noen på vakt for assistanse i nødtilfeller.