Kanarisk gastronomi

Kanarisk mat er preget av en blanding eller sammensmeltning av elementer og en uttalt kontrast av smaker, et resultat av produkter og ingredienser av høy kvalitet. Etter at du har tilbrakt en lang dag på stranden, utforsket naturområdene eller tatt en hyggelig spasertur gjennom de attraktive byene, fins det ingenting bedre enn å nyte herlighetene i øyas gastronomi. For det kanariske folket er mat en del av deres identitet, av vital betydning i deres kultur og i deres daglige liv, og derfor er det lett å finne gode spisesteder.

00:00
Título
Forlkke å snakke om maten
Vídeo
Póster
Además se come bien
Además se come bien
Tipo
Ancho completo
Contenido

Smaker med beskyttet opprinnelse 

Øyenes vulkanske opprinnelse, deres milde temperaturer og den egne håndverksmessige utformingen gjør at mange av stjerneproduktene i deres gastronomi har beskyttet opprinnelsesbetegnelse (PDO). Produkter som skiller seg ut, er de utmerkede vinene og ostene som for eksempel majorero fra Fuerteventura, palmero og Flor de Guía, produsert på Gran Canaria. Alle med utmerket smak og anerkjent over hele verden. 

De gunstige klimaforholdene på Kanariøyene er perfekte for dyrking av frukt og grønnsaker som er hovedingrediens i de fleste lokale rettene, og også med beskyttet opprinnelsesbetegnelse. Et godt eksempel er de gamle kanariske potetsortene, der den verdsatte svarte poteten skiller seg ut. I tillegg tillater det milde kanariske klimaet dyrking av mange eksotiske frukter som for eksempel papaya, mango, ananas, avokado og selvfølgelig den populære kanariske bananen. Den eneste banantypen som har oppnådd europeisk anerkjennelse for sin opprinnelse fra et klart definert område (PGI).
 

Imagen
Bienmesabe
Bienmesabe
Contenido

Lokale oppskrifter

Mange kulturer har satt sine spor på øyene. Og dette har resultert i nydelige smaker og kontraster som kan nytes i de fleste typiske retter, for eksempel de appetittvekkende rynkete potetene med mojo picón. Et annet stjerneprodukt på Kanariøyene, som også finnes i mange oppskrifter, er gofio. Laget av ristede kornsorter som mais og hvete, kom gofio til øyene med de første nybyggerne.

Lokale grønnsaker dominerer i kanarisk gastronomi, som for eksempel potaje de berros med brønnkarse, piñas de millo med maiskolber og poteter, og fylte bubangos, en opprinnelig variant av squash. Et annet topp-produkt i oppskriftene på øyene er fersk fisk, spesielt de som er laget med innfødte arter som for eksempel la vieja med en delikat smak, hvitfisken cherne, abborfisken mero og hestmakrellen jurel. Det finnes også et stort utvalg av typiske desserter og søtsaker, uimotståelig om du har en søt tann. Den nydelige bienmesabe, mandelkrem, og prins Alberto fra La Palma, spansk melkepudding fra La Gomera, karamellpudding, melkedesserten frangollo og quesadillas fra El Hierro.
 

Contenido

Restauranter og guachinches

På Kanariøyene finnes et stort mangfold av steder der du kan nyte de beste rettene fra den lokale kulturen. Fra strandbarer med de beste smaker fra sjøen, til restauranter med Michelin-stjerner der du kan oppdage nye og sofistikerte smaker. 

Og selvfølgelig må vi ikke glemme stedene med den spesielle sjarmen der du kan nyte det mest tradisjonelle kjøkkenet. Guachinches er små improviserte restauranter på gårdsplasser og stasjoner, vanlig spesielt på Tenerife, der du kan spise hjemmelagede retter akkompagnert av lokal vin, i et koselig og familiært miljø. E sted hvor du kan sette deg ved bordet og føle deg som en annen øyboer mens du nyter en god kanarisk gryterett, stekt kje, en kaninrett med kald tomatsuppe eller en rett med kikerter.
 

Título

Steder der du kan kjenne smaken av Kanariøyene

Imagen
Banner restaurantes en las Islas Canarias.
Banner restaurantes en las Islas Canarias.
Contenido

Vin og gastronomi

Rødvin, hvitvin, rosévin. Fyldig, fruktig eller svært aromatisk... Å snakke om vin på Kanariøyene er å snakke om røtter og kjærlighet til jorda. Vinproduksjonen på øyene er ikke bare variert, men også av svært god kvalitet. Dette gjenspeiles i de 10 opprinnelsesbetegnelsene som skjærgården har – fem av disse på øya Tenerife – og i de mange utmerkelsene som gis hvert år. 

Vulkanske viner er de vinene på øyene som skiller seg ut. Kompleks tilvirkning og med syrlig og fruktig smak blir de stadig mer verdsatt av eksperter rundt om i verden. Blant disse er La Geria-vinene fra Lanzarote spesielt unike, et egenartet dyrkingsområde der vinstokkene vokser beskyttet av et vulkansk materiale. Dette gir et utvalg av nyanser som er behagelige og umiskjennelige.

Imagen
La Geria
La Geria