Anaga landsbygdpark

Utforske fjellene i La Laguna og Santa Cruz

Anaga er et fjellmassiv med skarpe egger og tett i tett med dype juv, dekket av et grønt teppe av laurbærskog og spredte, sjarmerende husklynger her og der. Alt dette ligger under en times kjøring fra verdensarvbyen La Laguna og hovedstaden og den viktigste havnen på øyen Tenerife, Santa Cruz. Å utforske Anaga innebærer å reise til et sted med markant landsbygdpreg og en smak av en fortid der forholdet mellom mennesket og omgivelsene var mye tettere.

Tur til laurbærskogen i Anaga

Når man drar til denne store landsbygdparken bør man absolutt stikke innom besøkssenteret i Cruz del Carmen, ved landevei TF-1. Deretter bør man gå en tur langs stien gjennom området som kalles Vueltas de Taganana for å oppleve den frodige laurbærskogen og besøke den historiske husgruppen Taganana. Etterpå frister det kanskje med et bad og en tallerken med fersk fisk på strendene Benijo eller Roque de Las Bodegas. Overnatting finner man i det offisielle herberget Montes de Anaga eller et av de mange husene der det drives med bygdeturisme i parken.

Høyde
1.024 m
Flora interest
Catering
Parking
Perfoming center
Trekking routes
Public transport
Recreation areas
Wildlife interest
Localidad
Santa Cruz de Tenerife

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Título
Cruz del Carmen og laurbærskog

Besøkssenteret og museet i Anaga

Midt i Anaga landsbygdpark, i nærheten av den historiske bykjernen i La Laguna, ligger Cruz del Carmen. Her i dette stikrysset ligger det et besøkssenter og et lite museum som viser vegetasjonen, dyrelivet og tradisjonene i Anaga. Like ved kan besøkende nyte utsikten fra et stort utsiktspunkt der man kan skue Teides silhuett.

En familiedrevet restaurant og en kafé er fine steder å samle krefter, enten med noe å drikke eller en lokal matrett. Cruz del Carmen er omgitt av den fuktige laurbærskogen som er så karakteristisk for Anaga landsbygdpark, så forholdene ligger god til rette for å oppleve naturen og de 19 forskjellige treartene som gjør Anaga til en spennende jungel man gjerne får lyst til å utforske.

Imagen
Título
Nettverk av stier

Ruter fra laurbærskogen til kysten

Laurbærskogene og elvedalene i Anaga landsbygdpark skjuler et stort nettverk av stier som fører til de forskjellige delene av disse fjellområdene. Anagas popularitet blant fotturister skyldes de mange rutene og det mangfoldige landskapet: for å oppleve både laurbærskog og kysten, er stien fra husgruppen i Taganana den mest populære, kanskje fordi turen kan avsluttes med et bad i sjøen.

En rute kalt Sansenes sti er perfekt for familier med barn og bevegelseshemmede. Den er nemlig full av interaktive opplevelser i kontakt med naturen. Et alternativ for de mer vågale er rundturen til Chamorga, der man kan beundre den imponerende utsikten mot Anaga-klippene og gå innom en fraflyttet gård omgitt av dragetrær.

Imagen
Título
Uberørte strender

Fredelige strender der man kan søke tilflukt og nyte livet ved sjøen på Tenerife

Kysten av Anaga landbygdpark, der Atlanterhavet skyller i land, er det perfekte sted å nyte sjøen og naturperlene i fred og ro. På noen av strendene og vikene, som i Almáciga, kan man finne en kro der de serverer ferske retter av fersk fisk. Eventuelt kan man flykte fra sivilisasjonen på Antequera-stranden, som kun er tilgjengelig til fots eller med båt.

Strendene Banjio og Roque de las Bodegas, nord i Anaga landsbygdpark, er surfernes favoritter. Begge har atkomst fra bilvei, og det ligger flere restauranter i nærheten. Roque de las Bodegas ligger ved hysklyngen Taganana, mens Benijo har utsikt mot et vulkansk landskap dominert av Anaga-klippene og det endeløse havet.

Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
1
10
262
10045