Teno Alto

En isolert landsby på Tenerife

I hjertet av Teno natur- og kulturpark nordøst på Tenerife og i enden av en svært svingete vei ligger landsbyen Teno Alto, som er en høyborg for øyas landlige tradisjoner. Her hersker stillheten, og landsbyens innbyggere har tilpasset seg isolasjonen i løpet av de siste tiårene. Innbyggerne tar imidlertid også imot besøkende med glede, og de er vant til at folk tar turen for å se landsbyen deres.

En landsby for fotturister

Teno Altos relative isolasjon betyr at en rekke etnografiske tradisjoner har blitt bevart, for eksempel bruken av leirovner og «eras», som er steinstrukturer for tresking av hvete. De tradisjonelle landsens husene med tykke vegger og røde tak er også typiske for Kanariøyene. Teno Alto inviterer deg til å utforske det omkringliggende landskapet via de mange stiene og turveiene, og du må ikke forlate stedet uten å smake den deilige lokale geitosten. Mange besøkende lar seg fortrylle av stedet og velger å overnatte i et av de mange landsens husene, der de kan nyte Tenos fred og ro i fulle drag.

Restoration
Shop/shopping
Localidad
Buenavista del norte

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
1
9
262
10045