La Lagunas gamleby

Et sted som står på UNESCOs verdensarvliste

San Cristóbal de La Laguna, som ligger nord på Tenerife, var den første byen som ble grunnlagt på Kanariøyene. Den er også den eneste kanariske byen som står på UNESCOs verdensarvliste. Arkitekturen i kolonistil, det snorrette gatesystemet – som ble anlagt i det 15. århundre uten ytre forsvarsmurer – og et stort shoppingstrøk tilrettelagt for gående bidrar til å gi denne eldgamle universitetsbyen et helt spesielt preg. De historiske gatene gir besøkende en uforglemmelig opplevelse.

Rusle mellom palasser, kirker og klostre sammen med familien

Det mest iøynefallende med La Lagunas gamleby er de mange kirkene og andre religiøse bygningene av historisk betydning, som lar deg kombinere historiske og kunstneriske severdigheter med et besøk på en av strøkets mange tapasbarer. Blant bygningene som er åpne for publikum, er den neoklassiske katedralen La Iglesia del Cristo, palassene Nava og Salazar samt klostrene Santa Catalina og Santa Clara. La Laguna er vel verdt et besøk.

Historical heritage
Verdensarv
Type
Historisk bydel
Archeological sites
Restoration
Shop/shopping
Touristic bus
Touristic info
Localidad
San Cristóbal de La Laguna

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
  • Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
  • Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
  • Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
  • Respekter og ta vare på stedets historiske og kulturelle arv, så vel som de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, belysning...).
1
9
262
10045