Det du ikke må gå glipp av på Lanzarote

Opplev Kanariøyene fra viktige steder på øya Lanzarote

Øya Lanzarote, den østligste av Kanariøyene, er karakteristisk med sine særegne vulkanske landskap av svart og rødlig jord, som noen ganger minner om overflaten til Mars. Unike omgivelser som skjuler mange hemmeligheter, fra særegne vingårder på vulkansk jord der du kan nyte virkelig unike viner, til fargerike saltsjøer, magiske underjordiske gallerier samt de attraktive områdene designet av kunstneren César Manrique. Viktige besøk på minneverdige steder.

Contenido
Contenido

Disse er to av de mest attraktive turistsentrene på Lanzarote. Begge ligger i nærheten av hverandre og oppsto etter Timanfaya-utbruddene. Disse skapte en underjordisk verden av grotter, tunneler og gallerier der fargespekteret til hvelvene og veggene er overraskende. Det skaptes også innsjøer der endemiske arter, som for eksempel blindkrabbe, lever.
 

Contenido

Dette området er perfekt integrert i det naturlige miljøet. Det ble designet av César Manrique og utsikten er majestetisk. La Graciosa og holmene som utgjør Chinijo-skjærgården, hav-armen som skiller dem fra Lanzarote, kjent som El Río, den fantastiske stranden og Famara-klippene, det endeløse havet... Uforglemmelig.

Contenido

Stort, utemmet, med fin gylden sand, fanget mellom Atlanterhavet og de imponerende klippene... dette er Famara, en av de vakreste strendene på Kanariøyene. Paradis for vind- og bølgesport, men også for de som nyter lange turer mens sola synker i havet.

Contenido

Papagayo er en oase av hvit sand og rolig turkisblått vann, ideelt for snorkling. Et av de vakreste stedene på øya, vekk fra kjas og mas, hvor du kan nyte en avslappende dag på stranden. Bak oss, det strenge landskapet i Monumento Natural de Los Ajaches, foran, utsikten over øya Fuerteventura og Lobos-holmen.

Contenido

Puste inn historie i Teguise. En spasertur gjennom sentrum – deklarert som «arkitektonisk-historisk-kunstnerisk kompleks» – med brosteinsbelagte gater, mellom staselige bygninger og hus som fortsatt bevarer den tradisjonelle arkitekturen, fremkaller stedets fantastiske fortid. Det livlige markedet som holdes hver søndag, et av de mest populære på Kanariøyene, setter prikker over i-en for en annerledes dag.

Contenido

I dette beskyttede landskapet står den vulkanske svarte jorda i kontrast til de grønne vinrankene, og skaper et vakkert bilde. Malvasia-vinene som er produsert med tradisjonelle dyrkingsmetoder, er av internasjonalt anerkjent kvalitet. Å smake på disse vinene mens vi skuer over landskapet som strekker seg foran oss, er en uslåelig opplevelse.
 

Contenido

Dette saltlandskapet, og dets slående variasjon av farger, er et annet uforglemmelig sted på Lanzarote. Det er erklært som et område av vitenskapelig interesse for sin enorme verdi. De er det største saltsjøene på Kanariøyene og er fortsatt aktive. I den lille butikken kan du kjøpe noen av salttypene av uovertruffen kvalitet. De produseres i denne store innsjøen som mates av havvann. En flott gave å ta med seg hjem!