SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Salinas de Janubio

Salinas de Janubio på Lanzarote
Salinas de Janubio på Lanzarote
Salinas de Janubio på Lanzarote
Salinas de Janubio på Lanzarote
Salinas de Janubio på Lanzarote

Kanariøyenes største saltbasseng

Las Salinas de Janubio på Lanzarote er de største saltbassengene på Kanariøyene og utgjør et menneskeskapt landskap av stor arkitektonisk og kulturell verdi. De fortsetter den dag i dag å produsere dette hvite gullet som helt til for få årtier siden var en svært viktig del av øyas økonomi. Disse saltbassengene ligger i en lagune som ble til ved at vulkanutbrudd skapte en barriere av lava mot havet, og de har blitt erklært for å være et sted av vitenskapelig interesse som følge av alle trekkfuglene som kommer hit.

Uimotståelige kvelder på Lanzarote

Dette stedet vitner om anstrengelsene innbyggerne på Lanzarote måtte gjøre for å endre miljøet på øya, slik at de kunne dra nytte av fruktene. Arkitekturen til saltbassengene er nettopp det – et eksempel på stahet og bestemthet overfor jorden, der yrket har gått i arv i generasjoner. Det er best å komme hit om ettermiddagen, når solen skimrer i dammene der vannet fordamper, og det dannes et vakkert spill av nyanser og farger – uimotståelig for enhver fotoentusiast.

Isla Lanzarote

For the latest available information about opening hours, reservations, locations and contact details, see the official website.

BESØK NETTSTEDET

OPPDAG