Famara-stranden

En gyllen sandstrand i en naturpark på Lanzarote

Nordøst på Lanzarote finner du Famara-stranden – en lys sandstrand som strekker seg over fem kilometer. Den befinner seg i naturparken på Chinijo-øygruppen og ligger mellom fiskerlandsbyen La Caleta de Famara og foten av den imponerende Famara-klippen. Strandens skjønnhet kommer virkelig til syne når tidevannet trekker seg tilbake og vannet danner et tynt slør over sanden, der himmelen og klippen reflekteres som i et gigantisk speil. Og hvis tidevannet kommer samtidig med solnedgangen, kan du forevige en av de mest karakteristiske utsiktene på Kanariøyene med silhuetten av La Graciosa i horisonten.

En sportsstrand ved La Caleta de Famara

Famara-stranden er en vill sportsstrand der bølgene og den konstante vinden skaper perfekte forhold for vannsport som surfing, bodyboarding, brettseiling og kitesurfing. Eventuelt kan du prøve deg på aktiviteter som paragliding og hanggliding og kaste deg ut fra den høye Famara-klippen. Men når lavvannet inntreffer, trekker havet seg tilbake og danner enorme grunne vanndammer med rolig vann i strandkanten. Denne stranden er ideell for å slappe av i solen, og den byr også på lange turer i strandkanten. Og etter en dag på stranden er det ingenting som er bedre enn å kose seg med en nydelig fiskerett på uteserveringen til en av restaurantene i fiskelandsbyen La Caleta de Famara.

Lengde
6 km
Hammok sunshade
Nudist zone
Parking
Restaurant
Showers
Sport equipment
WC
Public transport
Tourist info
Todo el año
Viento
Oleaje fuerte
LHBTI
Localidad
Teguise
Vær forsiktig hvis du bader

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter.
  • Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
  • Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
  • Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
  • Bruk ikke såpe i dusjene som er tilgjengelige ved inngangen til strendene...
  • Bruk helst miljøvennlige solkremer.
  • Kjæledyr er forbudt på de fleste strendene. Vær sikker på at det er lov å ta det med.
  • Legg vekt på å ikke forstyrre roen i omgivelsene med overdreven støy (høy musikk, roping...), og heller ikke forstyrrende aktiviteter som ballspill.
Stikkord
Etiquetas
3
9
262
262
10045