Det vernede landskapet La Geria

Et vulkanlandskap uten like i verden

Hvordan kan den tørre øyen Lanzarote produsere så fremragende hvitviner og søtviner? Svaret er "geria", en fordypning gravd ut av de naturlige lagene av flere meter dyp vulkansk grus. Her plantes en vinstokk, og rundt kanten legges det en halvmåne med steiner som beskyttelse mot vinden. Rekke etter rekke av disse perfekte hullene farget med grønt, oker og svart skaper et landskap som er uten like i verden, og som bidro til at Lanzarote ble erklært biosfærereservat av Unesco.

Internasjonalt anerkjente vinprodusenter og viner

Selv om dette systemet også brukes til å dyrke frukttrær som fiken, er det vinstokkene som er viktigst i geria-jordbruk. I det vernede området La Geria driver flere vinprodusenter som selger viner som har vunnet internasjonale priser, blant annet berømte malvasía-viner. Under disse spektakulære vinmarkene skjuler en annen naturperle seg, nemlig den 1600 meter lange Las Naturalistas-hulen. Man kan ta seg inn i grotten så lenge man er forsiktig og har med en god lommelykt som kan lyse opp de mange små lavanålene som henger i taket.

Høyde
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
Yaiza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
3
10
262
10045