Det du ikke må gå glipp av på Gran Canaria

Opplev Kanariøyene fra viktige steder på øya Gran Canaria

Det store mangfoldet av landskap som finnes på øya, gjør Gran Canaria kjent som «miniatyr-kontinentet». I tillegg inviterer byene og landsbyene på kysten oss til å oppdage en lang sjøfartstradisjon og til å kjenne dens rike historie i dybden. Et uforglemmelig møte med ekte natur-, arkitektoniske og kulturelle skatter.

Contenido

Millioner av turister kan ikke ta feil når de velger dette viktige turiststedet til å nyte ferien sin. Og ikke bare én gang. Folk er så fornøyde at de kommer tilbake år etter år.

Og det skulle bare mangle. Maspalomas er mye mer enn en fantastisk strand med flere kilometer med gyllen sand. Det handler om å kunne nyte et eksepsjonelt klima når som helst på året. Det handler om hver dag å kunne skue over et enormt område med sanddyner og en naturlig innsjø der forskjellige fuglearter holder til. Et beskyttet naturrom som eksisterer side om side med et bredt tilbud av overnatting med alle de tjenester og bekvemmeligheter man kan tenke seg.

Contenido

I hjertet av Las Palmas på Gran Canaria ligger en av de beste urbane strendene i Europa. Tre kilometer med fin, gylden sand og rolig vann, takket være beskyttelsen fra en naturlig barriere av vulkansk opprinnelse, kjent som La Barra. Parallelt med kysten ligger en livlig gate som er full av butikker, restauranter, kafeer, kjente isbarer og etablissementer av alle slag.  

Las Canteras er høyt verdsatt av hovedstadens befolkning som vet å nyte denne urbane perlen. Det er på grunn av dem at stranden har et familiepreg. Men tusenvis av turister nyter også godt av solen og havets forfriskende vann hele året. 
 

Contenido

Las Palmas på Gran Canaria er en livlig kosmopolitisk by med et komplett tilbud av kultur og fritidsaktiviteter samt kommersielle tilbud. Byen er perfekt for shoppingelskere som her kan finne alle slags produkter av nasjonale og internasjonale merker. 

Blant de mange attraksjonene, i tillegg til interessante museer, skiller et av de mest avantgarde-akvariene i Europa seg ut, der man har prøvd å gjenskape økosystemene til alle hav og verdenshav på planeten. Uten å glemme at den fantastiske urbane stranden Las Canteras er byens ekte lunge.

Vegueta fortjener spesiell omtale som den praktfulle gamlebyen i hovedstaden den er. Her bevares spor fra de siste fem århundrene med historie.. En spasertur gjennom gatene er avgjørende for et inntrykk av den tradisjonelle arkitekturen, med sine staselige sivile og religiøse bygninger.
 

Contenido

På nordvestkysten av Gran Canaria ligger denne populære fiskerlandsbyen. I tillegg til sin kjente strand og spektakulære naturlige bassenger produseres det her en helt spesiell kaffe, en av de mest eksotiske i verden. 
Det er viktig å nyte en dag i Agaete og smake på havets ferske produkter. I mellomtiden kaster den fantastiske solnedgangen sitt lys på de imponerende klippene kronet av furuskog. Litt av et syn.

Contenido

Å nå utgangspunktet til denne imponerende 80 meter lange vulkanske monolitten, symbolet på Gran Canaria, er en opplevelse du ikke bør gå glipp av. Stien som går oppover mellom furutrærne, er tilgjengelig for de fleste, og spesielt barn har mye glede av denne. Ved enden av stien er belønningen fantastisk. Et uforglemmelig landskap åpner seg, med først og fremst den karakteristiske Roque Bentayga og den spektakulære Caldera de Tejeda med sine dype og bratte raviner.
 

Contenido

At Tejeda hører med blant de vakreste byene i Spania, gir oss allerede en idé om den spesielle sjarmen som Tejeda har. Spaser gjennom de velstelte gatene og observer de tradisjonelle bygningene, sett deg i skyggen og ta en pust i bakken, smak på den tradisjonelle gastronomien i restaurantene...
Huskelapp fra deg selv: «Glem ikke å ta med noen berømte Tejeda-søtsaker laget av mandler og honning, som en suvenir eller en gave» Mmmmm!

Contenido

Den arkeologiske parken og museet Cueva Pintada de Gáldar er et enormt arkeologisk kompleks med en landsby som kan dateres tilbake til 600-tallet. Takket være gangveien som omgir landsbyen, kan vi observere gravearbeidene og bli kjent med urbefolkningens hus og huler på nært hold. Blant de sistnevnte skiller den berømte Cueva Pintada seg ut. Grottens vegger av vulkansk tuffstein ble dekorert med geometriske motiver av Kanariøyenes urbefolkning. Omvisningen avsluttes med audiovisuelt utstyr, utstillingsrom og butikk.

Contenido

Dette er en av skattene på Gran Canaria. Noen få kilometer fra hovedstaden ligger denne fantastiske plassen som i sin tur er et senter for forskning, utdanning og naturformidling. Stier, grotter og fossefall omgir oss i en idyllisk natur mens vi møter en rekke arter av endemisk flora på Kanariøyene og andre områder av Makaronesia (Madeira, Azorene y Kapp Verde). Med litt flaks kommer vi over en autentisk levende relikvie fra fortiden – den gigantiske firfislen på Gran Canaria, en eksklusiv art som kan 80 centimeter lang!  I denne størrelsen vil hvem som helst si at den er helt ufarlig... og vakker.