Terrengsykling på sørsiden av Tenerife

En sykkeltur til Izaña-observatoriet

Dette er en rute som er kjennetegnet av en mengde oppover- og nedoverbakker, og startpunktet ligger i La Esperanza i El Rosario, som er en kommune på sørsiden av den nordligste delen av Tenerife-ryggen. Etter et lite stykke fortsetter du inn på Los Ovejeros-skogsveien og klatrer jevnt og trutt helt frem til Las Lagunetas, hvor du finner rutens siste mulighet til å ta en matbit. En bratt vei med godt veidekke, der du får en flott utsikt over Güímar-dalen, tar deg med til neste fjellandsby, nemlig Izaña-observatoriet. Dette ligger på 2300 meters høyde, og når du kommer frem, har du syklet 38 kilometer på landevei.

Nedover en 25 kilometer lang vei

På 2300 meters høyde begynner en nedoverbakke som tar deg helt frem til inngangen til Circo de Las Cañadas. Det er lett at det går fort når du sykler nedover den brede 25 kilometer lange veien, som går gjennom et landskap med svart vulkansk sant og Teides hvite gyvelblomster, og dette er en vei alle fartsfantomer kommer til å elske. På denne delen av ruten har du imidlertid også en spektakulær utsikt, og du kan se blant annet røde åser av størknet lava, kanariske furuskoger og, hvis du har flaks, et hav av skyer. Det hele er en stor opplevelse som gir ekstra krefter til å fullføre ruten i Villa de Arico, der det venter et godt måltid mat.

Distance
32 km
Høyde
76 m
Slope
260 m
Is circular
Restaurant
Localidad
La Esperanza

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
  • Ta alltid med deg matavfall og sigarettsneiper. Legg heller ikke matrester i naturen, det kan føre til spredning av katter og rotter.
  • Gi ikke mat til dyr og ikke forstyrr dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, takker vi for at du tar kontakt via nødnummer 112.
  • Ta ikke med deg steiner og andre naturlige ting fra naturen. Gjør heller ikke inngrep som kan endre naturen, for eksempel steintårn.
  • Idrettsaktiviteter må ikke utøves utenfor de tillatte områdene.
1
257
13
262
10045