El Hierro

øya med sjel

Kan en øy ha sjel? For å kunne svare på dette spørsmålet må du komme til El Hierro, den yngste av Kanariøyene. Den dukket opp «bare» for 1,1 millioner år siden. Det er vanskelig å forklare magien til denne lille atlantiske og vulkanske øya, roen her gjør at du glemmer travelhet og stress.

Contenido

Velkjent av de som elsker dykking, og som ikke nøler med å komme langveisfra for å oppleve de utmerkede forholdene og det utrolige landskapet under vannet her. Dette er også øya for bærekraft. El Hierro er på vei til å bli selvforsynt med energi gjennom rene og fornybare kilder.

Contenido

Vulkaner, lavastrømmer, frodige kanariske furuskoger og laurbærskoger, trær som kneler i vinden, bratte klipper, avslappende naturlige bassenger, panoramaer til å svimle av...Slik er El Hierro, gåtefull, overveldende, et tilfluktssted der du kan koble av fra det travle hverdagslivet og nyte klimaet som vi har på Kanariøyene året rundt. 

Gastronomien på denne øya, som er et erklært biosfære-område, bidrar også til at oppholdet ditt vil bli uforglemmelig, med ferske produkter fra land og hav av ekstraordinær kvalitet, for ikke å glemme viner med beskyttet opprinnelse og originale søtsaker som en lekker gave til ganen.

Ja, en øy kan ha sjel. Og El Hierro har det.
 

00:00
Título
El Hierro
Vídeo
Póster
El Hierro. Roque Bonanza.
El Hierro. Roque Bonanza.
Tipo
Ancho completo
Contenido

Et dykkerparadis

Med mer enn 40 dykkersteder er El Hierro et sant paradis for dykkere av alle nasjonaliteter som anser øya å være et av de beste stedene på planeten for dykking.

Det er flere faktorer som bidrar til den fortjente berømmelsen til dette lille territoriet, som har ett av de tre marine reservatene på Kanariøyene. Det viktigste er det transparente vannet som gir en sikt på inntil 30 meter, og legges til kan også det store utvalget av arter og det spektakulære landskapet under vannet. 
 

Contenido

Det spiller ingen rolle om du er en erfaren profesjonell dykker eller er nybegynner. På El Hierro kan du trene på å dykke uansett nivå, for her finnes det skoler der du både kan starte og leie alt nødvendig utstyr du trenger. Og skulle du bestemme deg for å oppleve havbunnen på denne øya, anbefaler jeg: Ikke glem kameraet! Og nok et hint er at her arrangeres «Open Fotosub Internacional Isla de El Hierro» hvert år. Dette er en av verdens viktigste mesterskap i undrvannsfotografering.

Imagen
Camino de Jinama
Camino de Jinama
Contenido

Et nytt landskap for hvert steg

Øyas begrensede område er ikke til hinder for å finne et overraskende mangfold av landskap. Og det beste er at ettersom avstandene er korte, kan du ta et avslappende bad ved kysten og kort tid etter befinne deg på en av stiene mellom kanariske furutrær og laurbærtrær. En av de mest berømte er Camino de Jinama, en gammel rute på litt over tre kilometer som ble brukt av innbyggerne på øya. Denne har ganske bratte bakker, men belønningen er fabelaktig.

Underveis til de høyeste områdene på øya kan du stoppe ved et av utsiktspunktene og filosofere over det svimlende panoramaet som åpner seg foran deg. Et eksempel er den majestetiske dalen El Golfo som ble dannet etter et enormt skred for tusenvis av år siden, et annet eksempel er bølgene som slår mot de bratte klippene med full kraft. Eller ikke. For havet på denne øya viser seg fra sin beste side med sin absolutte ro ved det marine reservatet i La Restinga-Mar de las Calmas.
 

Contenido

El Hierro mangler heller ikke imponerende vulkanske landskap, som for eksempel området Faro de Orchilla, stedet som i antikken ble ansett som verdens ende, og der hvor null-meridianen ble etablert, til den i 1884 ble flyttet til Greenwich. Hvis vi ikke visste at Amerika befinner seg på den andre siden av havet, ville det virkelig oppleves som om vi var ved verdens ende. Et ekstremt og strengt landskap, med vulkaner, lange lavastrømmer som vrir seg nedover, absolutt stillhet...Spennende!

Contenido

Tacorón, i nærheten av den berømte landsbyen La Restinga y del Mar de las Calmas, er et idyllisk badeområde med transparent og rolig vann. Her er tilrettelagte steder for soling, og andre skyggelagte områder for å kunne nyte en hyggelig picnic.

Contenido

Naturlige bassenger

På El Hierro finnes det knapt strender, men dette forhindrer deg ikke i å nyte solen og havet ved et av de paradisiske naturlige bassengene på øya. Et av disse er den berømte Charco Azul, oppkalt etter det transparente turkis-fargede vannet. Som hugget inn under den vulkanske klippen er dette det perfekte stedet å slappe av og glemme verden for en stund, med en dukkert i en ønskedrøm av et vann. 

På kysten av El Golfo-dalen, og skjermet fra havstrømmene, finnes et område med flere naturlige bassenger kalt La Maceta, med et område der du kan sole deg og med et picnic-område. Spesielt perfekt hvis du reiser sammen med familien. Et annet obligatorisk besøk hvis du ikke vil gå glipp av en eneste solstråle og et avslappende bad, er Tamaduste. Dette er et sted på Herreño-kysten, privilegert for sitt rolige vann, vakre omgivelser og roen som kan pustes inn på dette lille tettstedet. Her du også kan nyte øyas kjøkken i en av dens restauranter.
 

Contenido

El Hierro fra luften

Hvis El Hierro tilbyr en fascinerende opplevelse på land og under vann, er opplevelsen av å se landskapene fra luften, med vinden som eneste allierte, ubeskrivelig. Passatvindene og topografien på øya gjør paragliding mulig alle dager i året, så muligheter mangler det ikke på. Og hvis vi kombinerer de utmerkede forholdene med tjenestene til profesjonelle instruktører, som vil følge deg til enhver tid og gi det deg nødvendige utstyret, da finnes det ingen unnskyldning. Nå mangler bare ett svar: Våger du?

Contenido

Nyt øyas vin og gastronomi

Fersk fisk er stjernen på El Hierro-kjøkkenet. Det er virkelig en glede å kunne smake på denne retten med de typisk rynkete potetene med mojo, og selvfølgelig den utsøkte osten som er laget på øya med håndverksmessig ferdighet. Dette gastronomiske produktet fra El Hierro følger de fleste rettene og er grunnlaget for tilberedning av herlige søtsaker, som for eksempel de berømte quesadillas. Når du får prøvd dem, vil du sikkert reservere litt plass i kofferten slik at du kan ta med deg noen og fortsatt nyte denne delikatessen. 

Du bør heller ikke la være å prøve de tropiske fruktene som vokser i denne vulkanske jorda. Ananas, av uovertruffen kvalitet, er et godt eksempel som alltid overrasker.
 

Imagen
Plantación de piñas
Plantación de piñas
Contenido

Andre produkter som er typisk for denne øya, er albusnegler, kanin og kje. Hvis du legger til vinen fra El Hierro, med beskyttet opprinnelse, får du med deg alle smakene på øya som tilsammen vil gi deg en uutslettelig opplevelse av dette lille atlantiske territoriet.

Contenido

Ikke dra igjen uten å prøve...

La quesadilla er den typiske desserten på El Hierro. Hovedingrediensen er osten som lages på håndverksmessig måte på denne øya, så legges det til egg, anis, revet sitron, sukker og kanel. 

Título

For mer informasjon kan du besøke det offisielle nettstedet Turismo de El Hierro