Kanariøyene er kjent for å ha milde temperaturer gjennom hele året, lave nedbørsmengder og for å ha det høyeste antallet soltimer i hele Europa. Det perfekte reisemålet for å unngå de grå vintermånedene som er typiske for kontinentet og ha mye lysere dager.

Contenido

Verdens beste klima, spesielt om vinteren

Det er ingen hemmelighet at Kanariøyene har det beste klimaet i verden. Takket være den privilegerte beliggenheten, havet og de karakteristiske passatvindene, nyter øygruppen en årlig gjennomsnittstemperatur på 23 ºC. I løpet av den kanariske vinteren varierer temperaturen svært lite og du kan gå i kortermet hele tiden, takket være over 60 dager med sol og svært lite nedbør. Et perfekt sted å tilbringe de kalde vintermånedene uten behov for ytterjakker eller paraplyer.

Contenido

Den perfekte årstiden for å nyte livet i friluft

Å besøke Kanariøyene i vintermånedene er synonymt med et hav av planer og ting å gjøre. Slappe av under solen, velge mellom å ta en dukkert på strendene med blått flagg, utforske turstier som går over vulkaner og oldtidsskoger, ta en tur til landsbyer med mye sjarm og historie, stoppe opp for å oppdage kunsthåndverket som skjuler seg i lokale markeder og i butikker, spille golf omgitt av natur eller se på stjernene i all sin prakt på Europas klareste himmel.

Contenido

Åtte øyer som forlenger livet

Å tilbringe vintermånedene på øyene er et utmerket alternativ for å ta vare på seg selv, lade batteriene og nyte kvalitetstid til å gjøre det man liker best. Den revitaliserende kraften fra det varme klimaet, solen og den daglige dosen D-vitamin, brisen og den friske luften skaper sammen med steder som naturlige bassenger, utsiktspunkter, spa og et bredt overnattingstilbud, et miljø av trivsel som allerede ble anbefalt som terapeutisk reisemål i det 14. århundre.

Contenido

En kultur med egenartet smak

Øygruppens rike kulturhistorie over mange århundrer er ikke bare opphavet til lokalbefolkningens åpne og vennlige innstilling, men også til en kultur som er like mangfoldig som den er unik. Øyene var bebodd av urfolk og ettertraktet av konger, kjente sjøfarere og pirater, som etterlot seg en rik arv i form av arkeologiske funn, historiske bygninger, museer, tradisjonelle arrangementer og folkefester.

En rik gastronomi med mange års tradisjon har også oppstått fra den vulkanske jorden på Kanariøyene. I tillegg til bananer har øyene også legendariske viner og oster, unike poteter, et bredt utvalg av fersk fisk og smakfulle retter som gofio (kanarisk maismel) og bienmesabe (mandelmasse). Et bredt tilbud som kan nytes både i livlige guachinches og familierestauranter så vel som i kjente etablissementer med Michelin-stjerner eller spesielle steder som utsiktspunkter eller ved foten av en vulkan.

Contenido

Tryggheten av å være i EU

Kanariøyene er en del av Spania og derfor også av EU. Hvis noe uforutsett oppstår eller du skulle ha behov for medisinsk behandling, er du derfor i trygge hender. Øygruppen har noen av de beste sykehusene i Spania, og et nettverk av helsesentre som oppfyller de høyeste europeiske kvalitetsstandardene. Med det europeiske helsetrygdkortet (EHIC) er behandlingen i tillegg gratis.

Grunner til å hoppe over denne årstiden ved å reise til Kanariøyene