La Palma

den vakre øya

Hvis La Palma var en farge, ville den vært grønn, i alle nyanser. Den er i den kanariske furuskogen og på greinene til de ulike laurbær-artene som har søkt tilflukt på Isla Bonita. Skoger som dekker skråninger ned til dype raviner, og som vi kan vandre gjennom på et nettverk av stier.

Contenido

De siste utbruddene som skjedde i forrige århundre, utvidet overflaten av øya og skapte nye vulkanske landskap, og dette har gjort øya enda vakrere. Vulkankjegler, tepper av små steinfragmenter, lava-områder, svarte, oker og rødlige, stillheten... skaper en sjokkerende atmosfære som setter oss i kontakt med den kraftige energien fra den utemmede naturen.

Contenido

Og hvis vi kikker opp i himmelen? Ubeskrivelig. La Palma, innehaver av sertifiseringen Starlight-reservat, er et av beste stedene i verden til å observere himmelen. Og hva om vi dykker ned i vannet? Overraskende. Øya er hjemsted til et av de tre marine reservatene på Kanariøyene, et vakkert, vulkansk landskap med grotter, hvelv og bekker som alle er hjem til ulike arter, enkelte av dem unike i hele verden. 

Tilbake til overflaten, men uten å forlate det blå, krystallinske vannet som omgir den bratte kysten av la Palma, kan du slappe av i et av de fantastiske naturlige bassengene. Disse var beskyttet mot bølgene av lavastrømmer som nådde sjøen. 
 

 

00:00
Título
La Palma
Vídeo
Póster
La Palma - Ruta de los Volcanes
La Palma - Ruta de los Volcanes
Tipo
Ancho completo
Contenido

Og det beste av alt? At du kan nyte alt på denne fantastiske øye, biosfære-reservatet, hvilken som helst dag året rundt. Det er som seg hør og bør av en av Kanariøyene som er velsignet med det beste klimaet i hele verden.

Contenido

Caldera de Taburiente er et av de mest spektakulære naturområdene på Kanariøyene, og uten tvil den største skatten på La Palma. Hengi deg til disse enorme omgivelsene fra en av kikkertene og filosofer over de imponerende veggene som stiger mer enn 2000 meter til værs, og det blir en opplevelse du sent vil glemme. 

Parken skal ikke bare ses på, den skal også oppleves. Og den beste måten du kan oppleve den på, er om du begir deg ut på en av de tilrettelagte stiene. Alle sansene dine aktiveres når du vandrer gjennom den frodige furuskogen, den særegne aromaen av denne eksklusive delen av skjærgården og den behagelige lyden av fuglesang som møter deg der. Det krever litt innsats å komme fram til det innerste av kalderaen til fots, men belønningen underveis er stor. Du vil kunne oppdage utrolig vakre steder og til slutt nyte belønningen som er den forfriskende opplevelsen i de permanente strømmene av friskt, krystallinsk vann, omgitt av en helt uberørt natur. 
For å kunne få en idé om storheten av dette rommet, er det viktig å besøke toppene i parken, der det verdensberømte astrofysiske observatoriet Roque de los Muchachos ligger. Herfra kan du se utover den store kalderaen og få følelsen av å befinne deg i et vakuum.
 

 

Contenido

En av hovedattraksjonene på denne kanariske øya er å kunne vandre gjennom det brede nettverket av stier som krysser et overraskende mangfold av landskap. Vakrest av alle er forskjellen mellom nøkternheten til de vulkanske områdene og de frodige furu- og laurbærskogene. I tillegg, de dekorative topp-formasjonene, dype og innebygde kløfter, bratte kystklipper... det er masse å velge mellom! 

Takket være stiene som går inn til nasjonalparken Caldera de Taburiente, er vulkanruten, Ruta del Volcanes, blant de mest berømte på La Palma. Den regnes som en av de vakreste på planeten på grunn av de uendelig mange attraksjonene du kan oppdage langs den krevende ruten som går fra toppen til kysten, mens du krysser landskap så vakre at de sikkert vil kompensere innsatsen. 
 

Contenido

I tillegg til vulkansk landskap og furuskog, holder La Palma på en stor hemmelighet som du vil oppdage i de frodige laurbærskogene som for eksempel Los Tiles. Arten som utgjør denne plantedannelsen som er typisk for tertiærområdet, forsvant for millioner av år siden fra de fleste stedene hvor den hadde spredd seg, men her fant den et tilfluktssted. En tur langs stiene i denne tette, spøkelsesaktige og fuktige skogen – som om den kom rett fra et eventyr med gnomer og alver – tar oss tilbake til fjerne tider da menneskene ikke en gang eksisterte. 

Imagen
Vista general del Observatorio Astrofísico del Roque de los Muchachos
Vista general del Observatorio Astrofísico del Roque de los Muchachos
Contenido

Når solen går ned på øya La Palma, da begynner magien. Stjernene invaderer himmelen og fanger alle som løfter blikket mot dette rene og transparente himmelhvelvet, et av de beste i verden når det kommer til å observere universet. Bevis på dette er at forskere fra hele planeten kommer til denne Atlanterhavsøya for å undersøke solsystemet vårt, og enda lenger. Og det takket være det astrofysiske observatoriet Roque de los Muchachos.

Contenido

Men du trenger ikke å være vitenskapsperson for å kunne ha glede av forestillingen som denne lov-beskyttede himmelen gir oss. Øya var verdens første Starlight-reservat og er også sertifisert som et Starlight turistmål. Under oppholdet på La Palma bør du derfor reservere minst én natt til å filosofere over stjernenes verden, enten ved hjelp av en guidet tur eller fra en av kikkertene. Ah, og glem ikke å gjøre et ønske!

 

Contenido

Ikke bare himmelen på La Palma er transparent. Det er også vannet som bader øyas kyst, det er eksepsjonelt fint for dykking. Her vil du finne vakre vulkanske sandstrender hvor du kan nyte en avslappende dag med sol og sjø når som helst på året. Dette er rolige og trygge strender, perfekte for hele familien, som for eksempel Puerto Naos og Los Cancajos. Men du vil også finne strender som er ensomme og ville, som Nogales, der du må være spesielt forsiktig på grunn av de sterke strømningene.

Contenido

Et annet fantastisk alternativ er de flotte naturlige bassengene og dammene. Disse er beskyttet mot bølgene takket være de vulkanske steinene som nådde havet med lavastrømmer under vulkanutbrudd. De mest kjente bassengene er Charco Azul og La Fajana, som også er utstyrt med fasiliteter som restauranter og toaletter. Perfekt, spesielt om du reiser med barn, for å kunne nyte en fullgod dag.
 

Contenido

Mandler og prins Alberto er de mest kjente dessertene på La Palma. En søtsak til å avslutte et måltid.

 

Imagen
Príncipe Alberto
Príncipe Alberto
Título

For mer informasjon kan du besøke det offisielle nettstedet Turismo de La Palma