Nasjonalparker på Kanariøyene

En beskyttet naturskatt

Når du forlater de paradisiske stendene og drar innover på øyene, vil den kanariske øygruppen tilby deg et rikt og overraskende utvalg av naturområder. Gamle skoger, spektakulære vulkaner, utrolige sanddyner... Naturen på Kanariøyene er en sann skatt, og som sådan er den spesielt beskyttet.

Contenido

Kanariøyene har et av de mest verdifulle økosystemene i verden, derfor er 40 % av øygruppen klassifisert som et beskyttet naturområde. En del av dette territoriet tilsvarer de fire fantastiske nasjonalparkene. Ikke overraskende er Kanariøyene den regionen i Spania som har flest nasjonalparker.
 
I tillegg til deres høye naturverdi, utgjør nasjonalparkene på Kanariøyene en ekstraordinær arv som er et produkt av øygruppens vulkanske natur. 

 

Contenido

Teide nasjonalpark

Øya Tenerife er hjemsted for den mest besøkte nasjonalparken i Spania og en av de mest besøkte i verden – Teide nasjonalpark. Den tredje høyeste vulkanen på planeten og det høyeste punktet i Spania, er et ideelt reisemål for natur- og landskapselskere. Tilgjengelig til fots via en seks timers tur på spektakulære stier, eller via en komfortabel taubane som gjennomfører turen på bare åtte minutter, og tilbyr en imponerende utsikt over øya. På klare dager kan du også se de nærmeste øyene – La Palma, La Gomera og Gran Canaria.

Parken ble erklært et verdensarvsted av UNESCO i 2007 og er hjemsted for en rekke endemiske arter av kanarisk fauna og flora, samt viktige arkeologiske steder for de første nybyggerne på Kanariøyene, Guanche-folket.
 

 

Contenido

Timanfaya nasjonalpark

Over de slående svarte og røde landskapene på øya Lanzarote – som av UNESCO ble erklært som et biosfære-reservat i 1993 – ligger Timanfaya nasjonalpark. Parken er av vulkansk opprinnelse og på sine mer enn 5 000 hektar er det mer enn 25 uvanlig vakre vulkaner. De kan besøkes til fots, med buss eller på ryggen av kameler, en hyggelig spasertur som varer litt over 25 minutter. Fordi den fortsatt har vulkansk aktivitet, er det på noen punkter mulig å føle varmen som kommer fra sanden og de fargede steinene. Disse punktene er svært populære blant turister.

Territoriet er praktisk talt uberørt, med knapt noen menneskelig inngripen, som om landskapene kommer fra en annen planet. Å være i Montañas del Fuego de Lanzarote er som å spasere på Mars. Ekte fiktive landskap som har dukket opp i en rekke filmer, som for eksempel «Moby Dick» av Ron Howard.
 

 

Contenido

Garajonay nasjonalpark

Den store naturskatten på øya La Gomera er denne nasjonalparken, som har fått navnet sitt etter den romantiske legenden Gara og Jonay, de kanariske Romeo og Julie, som i kjærlighet hopper fra toppen av fjellet. I denne frodige og fuktige laurbærskogen, som er en av de få bevarte i verden, florerer mose og bregner som vokser som de vil midt i tåka. Et magisk sted med et nett av godt tilgjengelige stier som snor seg mellom imponerende eldgamle trær.

Parken ble erklært en verdensarv av UNESCO i 1986 og er et biosfære-reservat sammen med resten av øya La Gomera. Tilsammen måler parken nesten 4 000 hektar. Innenfor dette ligger rekreasjonsområdet Laguna Grande og det populære senteret for besøkende, Juego de Bolas.
 

 

Contenido

Nasjonalparken Caldera de Taburiente

Hjertet av La Palma er et grønt hjerte. Sentrum av øya er en imponerende kløft på omtrent åtte kilometer i diameter og med en dybde på inntil halvannen kilometer. En unik struktur som gir navnet Caldera de Taburiente. Av vulkansk natur og med dype raviner og frodige kanariske furuskoger som er omgitt av spektakulære fossefall. 

På de indre områdene finnes det i tillegg til kanarisk furu, også steinrose, amagante-busk og lyng. På toppen av den steinete bakken som omgir kalderaen, ligger det astrofysiske observatoriet Roque de los Muchachos.  Øya ble i sin helhet utpekt som et globalt biosfære-reservat i 2002, og er et av de beste stedene i verden for stjernekikking.