Noen er kjent over hele verden, men andre er fortsatt holdt som hemmeligheter. De er yrker som bare finnes på Kanariøyene, og som er kjennetegnet av øyene.
Utover sjarmen som er åpenbare, skjuler Kanariøyene hemmeligheter som gjør denne øygruppen til et unikt sted. Hvor ellers kan vi møte noen som er profesjonelt dedikert til fløyting? Eller noen som definerer seg som en guarapero ? Dette er noen av de yrkene Som bare finnes På Kanariøyene, hvorav noen ville være på vei ut hvis det ikke var for innsatsen til noen romantikere.
Fløyter
"Hva er jobben din?". "Jeg er en fløyter." Sannsynligvis foregår ikke samtalen på akkurat disse vilkårene – synd! – , selv om den populære fløyten er en institusjon i La Gomera, et sui generis-språk som enkelte innbyggere fortsatt bruker for å kommunisere på tvers av raviner. Gomeran-fløyten forvandler de vokaliserte lydene til ethvert språk til tonale fløyter som er gjenkjennelige på avstand. Dette særegne språket er verdsatt i en slik grad at det undervises obligatorisk på skolene i La Gomera, og kan gis på alle kanariske skoler som et valgfritt fag. Fløytelærerne, så vel som fløytetrænere (akkrediterte lærer), er derfor klar over at de har et minoritetsyrke på hendene som bringer mer enn et smil til de som ikke er klar over denne dypt forankrede tradisjonen.
Strider
Canarian wrestling is an ancestral sport that dates back to the first inhabitants of the Islands so that each one of them developed its own modality. Den består av en hånd-til-hånd-kamp hvis formål er å ubalanse rivalen – alltid uten å skade ham – til han berører bakken med andre deler av kroppen enn fotsålene. Det praktiseres på en Terrero (sandgulv) og det er mange konkurranser og turneringer, både øy og regional, overvåket av Canarian Wrestling Federation.
Guachinchero
Aldri har et yrke blitt sett på som truet som guachinche-regentene, som dag etter dag ser hvordan tallrike restauratører med nese for forretninger tilegner seg nomenklaturen og ringer bedrifter som ikke er guachincher. Guachinchene ble populære rundt 1950 nord på Tenerife, da vinbøndene på øya begynte å selge overskuddsvinen fra innhøstingen til svært rimelige priser i sine egne hjem – i garasjen eller i et rom som var innredet for det – i følge. av tradisjonelle hjemmelagde retter. Påtrengningen truer imidlertid med å sette en stopper for et yrke, som guachinche-regent, som er et kjennetegn på Tenerife-kulturen, siden i dag mange barer, vinprodusenter og til og med restauranter kaller etablissementene deres det.
Gofio møller
Så minoritet er dette romantiske og harde yrket i like deler at det tilsynelatende bare er én møller igjen i hele skjærgården. Francisco Cabrera driver La Asomada-møllen (Fuerteventura), hvor han dag etter dag dedikerer seg til å lage dette malte og ristede kornmelet (enten det er hvete, mais eller bygg) som har matet øyas innbyggere i århundrer. Gofio er en næringsrik og allsidig mat, som på Kanariøyene konsumeres på de mest forskjellige måter. En av de mest populære er til frokost, med melk og ost.
Cochenille-samler
Et annet typisk kanarisk yrke som er i lave timer er cochenillesamleren, en virksomhet som har sluttet å være lønnsom over tid og har tvunget mange bønder og ranchere til å diversifisere produksjonen. Cochenille er en tradisjonell avling fra Lanzarote, et parasittisk insekt hvis biologiske juice brukes som fargestoff for tekstiler eller til å lage leppestift, som høstes ved å legge levende cochenille i tøyposer som plasseres på pærebladet. Til tross for at cochenilledyrking var den første industrien på Kanariøyene på begynnelsen av 1800-tallet, er det i dag bare noen få samlere som dedikerer seg til denne aktiviteten mer som en hobby enn for næringslivet.
Guarapero
Guarapoen eller palmesaften er en søt juice rik på mineraler og sporstoffer som utvinnes fra det kanariske palmetreet som palmehonning lages med, som ifølge en studie utført av University of La Laguna (Tenerife) har mer egenskaper enn bier. Det er et typisk produkt fra La Gomera, som guaraperoene klatrer for i svært høye palmer og kutter de øvre bladene til de når det myke området, som saften trekkes ut fra. Gofio-moussen med guarapo er en delikatesse uten sidestykke, for ikke å snakke om ostemassekaken, en svamplignende dessert laget med myk ost som serveres varm akkompagnert av palmehonning.