Det du ikke må gå glipp av på La Graciosa

Opplev Kanariøyene fra viktige steder på øya La Graciosa

Til tross for at La Graciosa er den minste av alle de bebodde øyene i den kanariske øygruppen, har den mange steder som er verdt et besøk. Sjarmerende strender og bukter som overraske besøkende, på grunn av deres komplekse variasjon og naturrikdom. En idyllisk setting som vil være en eksepsjonell bakgrunn for bryllupsfeiringer. Et sted med de mest romantiske solnedganger.

Contenido

Dette er det største av de to eneste bebodde sentrene på øya, en sjarmerende fiskerlandsby med hvite hus og gater uten asfalt, og knapt noen motoriserte kjøretøy. Caleta de Sebo er det eneste stedet på øya med tjenester som for eksempel supermarked, legekontor og sykkelutleie, og restauranter som ligger nesten helt nede ved stranden. Deres spesialitet – og hvordan kunne det være noe annet -– nyfanget fersk fisk. En fryd for ganen og for andre sanser, for mens vi nyter et utmerket måltid, beskuer vi den spektakulære panoramautsikten over Riscos de Famara på Lanzarote.

Contenido

Nesten fra døren til de samme husene, og et lite stykke fra den lille kaien der båtene som forbinder øya med det nordvestlige Lanzarote legger til, strekker La Laja seg. En koselig strand med gyllen sand og rolig vann, perfekt hvis vi reiser med barn, hvor vil også kan finne lokale fiskere som reparerer garnene sine. 

Contenido

La Graciosa er et paradis for de som like å nyte solen og havet. Det er vanskelig å si hvilken strand vi burde velge på en hvilken som helst dag, men enkelte er et must. I nærheten av Caleta de Sebo, omtrent 15 minutters gange sørover, ligger stranden El Salado som sammen med La Francesa og La Cocina, litt lenger unna, utgjør en trio av fantastiske hvite sandstrender og krystallklart turkis vann. Under høyvann konverterer La Francesa seg til en slags lagune, som er ideell for snorkling og observasjon av mangfoldet av fisk som holder til i den.

Contenido

La Cocina, også kjent som Montaña Amarilla-stranden, kan kun nås etter halvannen times gange fra Caleta de Sebo, eller på sykkel. Sykkelen må parkeres noen meter før du kommer til La Francesa, men det er virkelig verdt det. Det dreier seg om en liten uberørt vik i ly for havstrømmene, ofte ensom, som ligger ved foten av den karakteristiske vulkanen Montaña Amarilla. Denne blir referansepunkt for hele turen. Fargekontrasten mellom det vulkanske gule i fjellskråningene og det turkise blå og grønne havet er imponerende. 

Contenido

På nordsiden av øya er havet røffere, og det betyr at vi må vise mer forsiktighet når vi bader her. Men dette er kystområdet som vi ikke må gå glipp av på La Graciosa. Det dreier seg om Las Conchas, en imponerende hvit sandstrand ved foten av Montaña Bermeja. Herfra kan vi beskue de ubebodde småøyene Montaña Clara og Alegranza. Røde, oker og svarte fargetoner fra den vulkanske jorda, himmelens blå, havets smaragdgrønne, det hvite i sanden og skummet som dannes av bølgene...her la naturen igjen alle fargene sine. 

Contenido

Dette er den andre boligkjernen på øya, men ingen bor her permanent. De fleste av de tjue husene okkuperes bare i sommersesongen. Med beliggenhet på omtrent seks kilometer fra Caleta de Sebo, kan du komme hit på sykkel eller ved å spasere langs stiene som går langs kysten og parallelt med de imponerende Famara-klippene på naboøya Lanzarote. Etter vandringen og en titt på de sjarmerende husene og deres velstelte hager, inviterer den lille stranden som ligger ved siden av husgruppen, til en avslappende dukkert.
 

Contenido

I nærheten av Las Conchas-stranden, på et sted dominert av hvit sand og svarte vulkanske bergarter, ligger dette naturmonumentet som er dannet av bølgenes konstante slag. Fire spektakulære basalt-buer har formet seg – og disse er det vanskelig å slutte og fotografere, selv om vi her må unngå å komme for nær sjøen.