La Francesa-stranden

En hvit sandstrand på La Graciosa

Nordøst for øya Lanzarote finner du den lille øya La Graciosa. Den er knapt 30 kvadratkilometer stor og har en kyst som er full av urørte bukter og ville strender, der La Francesa-stranden virkelig skiller seg ut. Stranden er halvmåneformet og har finkornet hvit sand som står i sterk kontrast til det blå-turkise vannet. Den er også vendt mot sør, noe som fører til at vannet nesten alltid er rolig. Og når du befinner deg på sørsiden av La Graciosa, kan du se over stredet og betrakte de gigantiske klippeveggene av naturstein som danner de dominerende Famara-klippene på nordvestkysten av Lanzarote.

En urørt strand med oppankringsmuligheter i nærheten av Lanzarote

La Francesa er en urørt strand omtrent to kilometer fra La Graciosas hovedstad, Caleta de Sebo. Du kan komme til denne urørte stranden ved å gå i en knapp time på en jordvei som følger kysten. Den er delt i to av et klippeområde, og de høye bølgene fyller bukten med vann og danner en ekte lagune med rolig vann. La Francesa-stranden har i tillegg oppankringsmuligheter for lystbåter, noe som gjør det mulig å ankre opp på en øy som er adskilt fra resten av verden, og tilbringe dagen i egen båt.

Lengde
435 m
Sin vigilancia
Rolig vann
Localidad
La Graciosa

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter.
- Kast ikke gjenstander eller avfall av noe slag i sjøen.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Bruk ikke såpe i dusjene som er tilgjengelige ved inngangen til strendene...
- Bruk helst miljøvennlige solkremer.
- Kjæledyr er forbudt på de fleste strendene. Vær sikker på at det er lov å ta det med.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i omgivelsene med overdreven støy (høy musikk, roping...), og heller ikke forstyrrende aktiviteter som ballspill.
Stikkord
Etiquetas
8
9
262
262
10045