SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

Å reise
til Kanariøyene ijuni

25° C
gjennomsnittstemperatur

12 soltimer
om dagen
Tenker du på å reise til Kanariøyene i juni? Her er det masse å gjøre for å feire vårens ankomst. Opptog stedegne arter mens du er i kontakt med en fantastisk natur. Besøk landsbygater med veggtepper laget for hånd og bli med å feire årets korteste natt. Alt er opp til deg.

Denne måneden
anbefaler vi…

1
Sankthansfeiring

Opplev den magiske natten da man feirer sommersolverv. Kanarierne tenner bål på strendene og beundrer fyrverkeriene. I henhold til tradisjonen skal man også brenne alt gammelt som kan bringe ulykke, for derved å bli renset. Om du er på Gran Canaria, feirer man her i tillegg etableringen av hovedstaden Las Palmas. Så du er garantert å få med deg en fest!

Las Palmas de Gran Canaria
Ferier for alle

2
Tepper for
Corpus Christi

Dette er en stor feirng på Kanariøyene. På torsdagen for Corpus Christi (60 dager etter påskesøndag), legger man håndlagede tepper i gatene, og holder en religiøs prosesjon som går over teppene. Disse pyntes med blomster, planter, sand og salt. Feiringen er særlig spesiell i La Orotava, på Tenerife, der det største teppet dekker rådhusplassen og pyntes med vulkansk sand i alle mulige farger. Sanden hentes direkte fra Teide Nasjonalpark. Dette er en dag du ikke må gå glipp av om du besøker Kanariøyene i juni.

Orotava
Folkefester

3
Tajinaste planten
i all sin prakt

Før sommeren kommer for fullt, forgår et av de mest overraskende naturfenomenene i øygruppen. Dette er blomstringen til Tajinaste planten, en endemisk art av slekten Echium. Blomstringen skjer i juni og byr på en naturlig eksplosjon av delikate, flyktige og magiske farger. Buskene, som e ruten grener, kan bli opp til to meter høye - og danner et rødt lerret i Teide nasjonalpark. På de andre øyene, er Tajinastens farger ulike nyanser av blått til hvitt, og byr på en forestilling for alle dine sanser.

Teide Nasjonalpark
Taburiente krateret
Naturområder

Kamera
fjellstøvler