Hva kan du gjøre på Kanariøyene i juni?

Juni er en måned full av feiringer med lys og farger. Den magiske St. Hans-feiringen, blomsterteppene som fyller gatene under Corpus Christi, den spektakulære blomstringen av tajinastene… Med sommerens ankomst fylles øyene med liv og fester ved sjøen.

Contenido

På Kanariøyene oppleves sommersolvervet med intensitet. Denne magiske natten mangler det ikke på bål langs strendene. Også folkefester og fyrverkeri i friluft på ulike deler av Tenerife og Gran Canaria, der flammen til St. Hans, San Juan, er spesielt «lysende». 

Denne feiringen har også en helt spesiell betydning for folket på Gran Canaria. Hver 24. juni, på selveste St.Hans-aften, feirer Las Palmas de Gran Canaria sin Fiestas Fundacionales, dagen for den offisielle grunnleggelsen som ble vedtatt i 1478. Det historiske og vakre nabolaget Vegueta konverteres til å bli et senter for et mangfold av kulturaktiviteter og friluftsshow som toppes med livlig musikk og et imponerende fyrverkeri som blir skutt opp fra Las Canteras-stranden.
 

Contenido

Corpus Christi er et nesten obligatorisk skue for alle som besøker øyene i juni. På Kanariøyene feires torsdagen for Corpus Christi på en helt spesiell måte. Gater og torg fylles med håndlagde tepper av blomster, malt sand og frø, som forvandler den kalde asfalten til et teppe i mange farger. 

Gamlebyen i La Orotava, på Tenerife, fylles opp av blomster og farger. De er autentiske verk av flyktig kunst, laget av kronblader og frø i alle nyanser, bittesmå blader av lyng og bark fra trærne. Men det som vekker sann beundring, er det teppet som dekker plassen foran rådhuset. Det er enormt og laget med farget vulkansk sand, hentet direkte fra Teide nasjonalpark. Glem ikke å gå opp på balkongen til rådhuset for å filosofere over dette vidunderet. Det har vært hovedperson i boken Guinness World Records.
 

 

Contenido

Før sommeren tar til begynner et av de mest overraskende naturfenomenene på øyene, nemlig blomstringen av tajinastene, en virkelig eksplosjon av skjønnhet som oversvømmer det kanariske landskapet med farger, og etterlater ingen likegyldige.

Denne endemiske planten som kalles «Tenerifes stolthet», kan vokse opptil tre meter i høyden og bader Teide nasjonalpark i rødt. Og selv om rødt kanskje er det mest populære, finnes det også hvite og blå tajinaster, som med sin naturlige skjønnhet blender sine besøkende. Alt er et magisk og ugjentakelig skue som er verdt å oppleve.