SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her

OSTER

OG

VINER

Ostene og vinene fra Kanariøyene er kvalitetskontrollerte produkter. Og alle øyene har minst ett kvalitetsmerke (spansk: 'Denominación de Origen'). Et kvalitetsbevis som har gitt ostene våre viktige premier som World Cheese Awards, og vinene har fått mange poeng i de kjente Peñin og Parkerguidene,som hvert år velger de beste vinene i verden. En internasjonal prestisje som de har fått i en årrekke, også med tanke på at til og med William Shakespeare skrev om vinene i noen av sine verker.

Det er i så måte likegyldig hvilken øy du drar til, for du vil alltid ha muligheten til å prøve noen av smakene som er kalitetskontrollerte.

/
El Hierro
Naturlig produksjon

El Hierro fikk sitt kvalitetsmerke (Denominación de Origen) med bare to vinprodusenter, noe som var uvanlig, og sådan et bevis på vinens kvalitet. Grunnen er at de er produsert av et utvalg av svært gamle druetyper som har overlevd på øyen fordi den aldri har blitt rammet av vinlus, noe som gir vinene en ren og naturlig karakter som også kan overføres på de utmerkede røkte ostene, som er produsert på tradisjonelt vis og selges via et samvirkelag.
Se vin- og osteprodusenter på El Hierro>

/
Fuerteventura
Oster med anerkjent prestisje

Geitosten Majorero fra Fuerteventura, med eget kvalitetsmerke siden 1996, er en av de mest kjente på hele Kanariøyene. Den er utpekt i mange anledninger som en av verdens beste, og smaken er anerkjent av ostespesialister fra World Cheese Awards. Du kjenner den igjen på den paprikarøde fargen på ytterlaget, og for den karakteristiske sursøte smaken.
Se osteprodusenter på Fuerteventura >

/
Gran Canaria
Nyanseforskjeller

Gran Canarias kvalitetsmerke oppsto da de to eksisterende kvalietsmerkene, Monte Lentiscal og Gran Canaria, gikk sammen, og derfor er vinutvalget svært bredt og kommer fra ulike spanske vinranker som Negra Mole, Malvasia, Listan negro og Negra comun. Et utmerket tilbehør til øyens mest kjente ost, Flor de Guía, en nydelig ost, laget av ku- og geitemelk, som bruker vegatabilsk osteløype, tistelpistiller, og som i tillegg er overraskende myk og aromatisk.
Se vin og osteprodusenter på Gran Canaria >

/
La Gomera
Naturlig karakter

Vegetasjonen på La Gomera vokser kraftig over hele øyen. Derfor er det ikke overraskende om du kommer over vinstammer i bratt terreng, eller som klatrer oppover fjellvegger. Det mest representative utvalget er vinranken Forastera, som gir en vin med unike egenskaper og bouquet som ofte serveres sammen med retter som Almogrote, en kremaktig saus som er laget av ost fra La Gomera, blandet med paprikapulver og tomat.
Se vin- og osteprodusenter på La Gomera >

/
La Palma
Vinrankene - unike i europa

Hvis du besøker La Palma, kan du ikke dra uten å prøve de kvalitetsmerkede vinene, siden de er produsert av vinranker som forsvant i resten av Europa for flerehundre år siden, noe som gjør den til en av de mest verdsatte vinene blant vineksperter. I tillegg, som et alternativ, finner du også de røkte Palmeros-ostene, laget av rå geitemelk og som kan veie opp til 15 kg.
Se vin- og osteprodusenter fra La Palma>

/
Lanzarote
Områdets vulkaner

Lanzarote er en vulkansk øy med gold jord som preger produktene på en spesiell måte. Spesielt vinene og ostene. For å sjekke dette er det nok å besøke La Geria, et jordbruksområde som er unikt i verden i sammensetning og skjønnhet. Vinrankene vokser i vulkanske steiner som lager en vakker fargekontrast og gjenspeiler mange av vinenes nyanser. Det samme skjer med ostene: de produseres med geitemelk som produseres lokalt. Surhetsgraden og egenskapene ved beitet gjør at dyrene produserer melk med en intens smak som samtidig har høy kvalitet, både til produksjon av ferske og modnede oster.
Se vin- og osteprodusenter fra Lanzarote>

/
Tenerife
Velg mellom ulike smaker

På grunn av de drastiske høydeforskjellene over et lite område, har Tenerife mange ulike mikroklima og et rikt mangfold med tanke på druer fra en region til en annen. Det har medført at det finnes så mange som fem ulike kvalitetsmerker (Denominación de Origen) for vin på øyen, alle av høy kvalitet. Rød-, hvit-, rosé- og søtvin...Og det finnes knapt et bedre tilbehør til vin enn god ost. Øyens innbyggere foretrekker en fersk ost, selv om et annen utmerket alternativ er den karakteristiske røkte osten med et ytterlag av paprika, med en svært lett krydret smak.
Se vin- og osteprodusenter på Tenerife >