Det du ikke må gå glipp av på El Hierro

Opplev Kanariøyene fra viktige steder på øya El Hierro

På El Hierro finnes det fremdeles naturlige landskap som er intakte fra sin opprinnelse. En gåtefull øy pakket inn i en glorie av mystikk, og som på sin tid markerte slutten på den kjente verden. En uberørt natur med eldgamle skoger og et krystallklart hav rikt på undervannsliv, inviterer til avslapning og frakobling. Dette er grunnen til at øya er kjent som Øya med Sjel, og av samme grunn er det mange naturområder på listen over viktige steder som kan besøkes.

Contenido

Denne lille fiskerlandsbyen som ligger nær det marine reservatet Mar de las Calmas, er en førsteklasses attraksjon for de som elsker dykking. Her finnes de beste forhold for å trene på dykking, i tillegg til alle tjenestene og en atmosfære av eksepsjonelt kameratskap.  

Og hvis dykking ikke er en av dine hobbyer, spiller ikke det noen rolle. Et besøk til La Restinga bør du ikke gå glipp av på denne Meridian-øya. Den lille viken med krystallklart og rolig vann inviterer til soling og et avslappende bad. Når det er lunsj-tid, finnes det utallige restauranter å velge mellom. De har et godt utvalg av El Hierros gastronomi, og hovedretten med flest stjerner er utvilsomt fisk som kommer rett fra havet.
 

Contenido

Bølgene har penetrert lavastrømmen som nådde fram til havet, og har skapt dette idylliske naturlige bassenget. Bassenget ligger skjermet under et imponerende vulkansk steinhvelv. Det rolige vannet, med sin intense turkise farge, står i kontrast til den mørke steinen og det hvite skummet fra bølgene som bryter utenfor. Dette skaper et miljø som umiddelbart fanger oss.

Tilgangen til dette drømmestedet er ganske enkel, og for større komfort, har den også et område der du kan sole deg. Likevel er stedet lite besøkt, så dette paradiset ved sjøen kan nytes og få deg til å glemme hverdagens rutiner og stress.
 

Contenido

Urbefolkningen på denne øya, bimbache-folket, hadde en hemmelighet, et magisk tre hvorfra de skaffet vannet de trengte til sitt daglige liv – vann var en knapp ressurs på øya. Men nei, det fantes ingen vannkran på Garoé eller «Det Hellige Treet». Vannet oppsto gjennom et mye bedre system – bladene på et spesifikt løvtre (bladene på et laurbærtre) fanget opp dråpene fra tåkedisen – et fenomen som er kjent som «horisontal nedbør». Dette treet ble ødelagt av en storm, men et annet tre ble plantet på samme sted. Og dermed var magien til dette helt spesielle stedet som er permanent omgitt av tåke, bevart. Du vil like det.
 

Contenido

Kjenner du et sted der trærne bøyer seg for vinden? Sannsynligvis ikke, da dette skjer i svært få områder av verden, og El Hierro er et av dem.

I Sabinar de La Dehesa vrir stammene til hundreårs gamle einer seg under den konstante påvirkningen av passatvindene. Resultatet er en særegen og åpen skog som ikke etterlater noen likegyldige. De brune fargetonene til den vulkanske jorda florerer i landskapet der dette naturlige fenomenet finner sted, og skaper en fantastisk kontrast med den grønne vegetasjonen og den blå himmelen, med havet som bakteppe.

Contenido

Det store firfislen på El Hierro er en eksklusiv og truet art på denne øya. Av denne grunn har det i mange tiår vært forsøkt å garantere den fremtidige overlevelsen til disse praktfulle reptilene, som er unike i verden. El Lagartario er et senter der firfisler ales opp i fangenskap, med det formål å returnere dem til deres naturlige miljø når de har nådd en passende modenhet. Det er en verdifull opplevelse å kunne arbeide ved senteret samt å kunne observere dyrene nøye og få kjennskap til deres særegenheter. 

Ved siden av Lagartario-senteret er det et annet senter du ikke bør gå glipp av, Økomuseet Guinea. Dette er et sted som tar deg inn i øyas historie gjennom sin populære arkitektur. Omvisningen i disse steinhusene viser utviklingen gjennom århundrer av husene og deres eiendeler. En sann tur til fortiden!

Contenido

El Hierro er øya med utsiktspunkter. Og det er øyas egen orografi som lar deg beundre landskapene fra disse praktfulle og naturlige vakttårnene. Et av de mest imponerende er Mirador de La Peña, verket til den berømte Lanzarote-kunstneren César Manrique ​​​​​​​som, takket være sitt ekstraordinære talent og følsomhet, visste hvordan han perfekt kunne integrere stein- og trekonstruksjonen sin i et landskap som er erklært å være av kulturell interesse. 

Den ligger på 700 meters høyde og rommer en restaurant hvorfra du kan betrakte den spektakulære utsikten til El Golfo-dalen, med det enorme blå havet i bakgrunnen – mens du smaker på utsøkte retter fra El Hierros gastronomi.
 

Contenido

Bimbache-folket, øyas urbefolkning, etterlot seg eksempler på kulturen sin i form av graveringer i lavastrømmenes vulkanske stein. Denne fem hundre år gamle skatten finnes i bakkene som stiger opp fra Mar de las Calmas, i kulturparken El Julan.

Dette verdifulle området krever at besøk for å se de berømte graveringene og resten av elementene i den arkeologiske sonen, bare kan gjøres sammen med akkrediterte guider. Så turen begynner på informasjonssenteret, Centro de Interpretación. En opplevelse som setter deg i kontakt med de første innbyggerne i dette lille hjørnet av verden. Gå ikke glipp av det.