La Peña utsiktspunkt

Vakker utsikt over El Golfo fra Guarazoca

Fra La Peña utsiktspunkt i Guarazoca (nord på øyen El Hierro), ser man resultatet av en voldsom forhistorisk hendelse: det gigantiske jordskredet som fant sted for tusener av år siden i El Golfo-dalen. Det etterlot et gap på 15 kilometers bredde og en og en halv kilometers høyde, der klippeveggene nå er dekket av tett naturlig vegetasjon. Ved foten ligger det en vulkansk slette med vinstokker og frukttrær som ender i det blå Atlanterhavet. Fra La Peña kan man også se de uberørte klippeblokkene i Salmor, som er tilholdssted for digre stedegne øgler.

César Manriques utsiktspunkt på El Hierro

Bygningen er en perle designet av César Manrique, den store kanariske arkitekten som viet livet sitt til å skape organiske rom. På La Peña brukte Manrique mange planter, store vindusruter og steintak for å skape et trivelig miljø med behagelig temperatur. Inne i anlegget kan besøkende spise på eksklusive Restaurante Mirador de la Peña. Den har en lang meny med kanariske retter tilberedt med produkter som ananas og deilig fersk fisk produsert på denne øyen som har fått status som biosfærereservat av Unesco.

Altitude
645 m
Landscape type
Blandet
Vernet område
Naturreservat med særskilt vern
Hiking trails
Parking
Restoration
Localidad
Guarazoca

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, kikkerter og teleskoper).
- Respekter skiltene på stiene. Å forlate veiene og de anviste stedene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
7
9
10
262
10045