Mencáfete-reservatet

Laurbærskog og lignende skogtyper på El Hierro

Mencáfete naturreservat ligger vest på øyen El Hierro, inne i Frontera landsbygdpark og like i nærheten av Sabinosa. Hemmelighetene og skattene som skjuler seg her, gjør stedet svært spesielt for naturelskere: fra utrydningstruede plantearter som cabezón herreño, til krattskog av fønikiaeiner og den spesielle skogtypen monteverde. Hulene som ligger gjemt inne i laurbærskogen, er tilholdssted for flaggermus og villkatter.

Stier og utsiktspunkter for å nyte naturen

Blant vegetasjonen som vokser i dette kuperte landskapet på El Hierro finner man Mencáfete-kilden, som i tidligere tider forsynte innbyggerne i Sabinosa like ved med vann. To ganske bratte stier krysser naturreservatet og gir besøkende tilgang til naturen i området. En annen måte å nyte naturen er å betrakte den fra Bascos utsiktspunkt, som har flott panoramautsikt over Mencáfete naturreservat.

Høyde
260 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Wildlife interest
Localidad
La Frontera

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
7
10
262
10045