Vulkanisme i nyere tid: La Palmas historie

La Isla Bonita, den vakre øya, er i seg selv en geologisk reise, takket være de ulike utbruddene som har funnet sted i området.

La Palma, en av de yngste blant Kanariøyene, oppsto fra en 4000 meter dyp undersjøisk vulkan som fremdeles vokser, noe som skaper et unikt naturskue. Vulkanens innvoller åpner seg, og slipper ut materiefra jordens indre i form av lava. Forrige gang dette skjedde, var i september 2021.

Imagen
Volcán. El Paso. La Palma.
Volcán. El Paso. La Palma.
Contenido

Lavaen fra det som er kjent som den nye vulkanen på La Palma, fant veien til havet og etterlot seg flere landtunger med nye strender som fortsatt er uberørte, der havet og den svarte sanden lover uendelig med muligheter for bading, vannsport eller hvalsafari i fremtiden.

Fra vulkanens krater, som ligger i Cumbre Vieja-området, rant lavamassene ut gjennom kommunene El Paso, Los Llanos de Aridane og Tazacorte, slik at øyastrakte seg ut i Atlanterhavet med flere mål på grunn av disse landtungene.

Innbyggerne på øya levde nesten tre måneder i uvisshet med flere åpne gapfra sprekker i jorden, som etterlot seg et ruvende fjell og et nytt, uforglemmelig landskap. I dag arrangerer autoriserte selskaper fra La Palma utflukter den nye vulkanen langs en tilrettelagt sti..

Contenido

Hele landmassen til Kanariøyene er av vulkansk opprinnelse, og derfor har mange av strendene, spesielt på La Palma, svart sand. Faktisk er hele øya anerkjent av UNESCO som biosfærereservat og av Starlight Foundation som Starlight Reserve and Destination.t.

I Fuencaliente ligger også vulkanen Teneguía, hvis utbrudd i 1971 var litt av et skue og ga opphav til et nytt vulkansk landskap i området. Akkurat dette området har fått status som naturmonument sammen med Teneguía-vulkanen..