Naturmonumentet Teneguía-vulkanene

Det siste utbruddet på jordoverflaten på Kanariøyene

I 1971 var Teneguía-vulkanen på avisforsidene i hele verden, etter at den åpnet seg og slapp ut tusenvis av kubikkmeter med glødende magma. Det siste utbruddet på jordoverflaten på Kanariøyene dekket store deler av den sørlige delen av La Palma med lava og vulkansk grus, og skapte med det en ny turistattraksjon. For å bevare den uberørte lavaen fra Teneguía-vulkanen og nabovulkanen San Antonio fra det 18. århundre, ble området erklært naturmonument.

Utflukt til Teneguía-vulkanen på La Palma

Besøkssenteret ved San Antonio-vulkanen, 10 minutters kjøring fra tettstedet Los Canarios, forteller den fascinerende historien om stedets vulkaner. Derfra går det dromedarturer og flere interessante stier. En av dem går til toppen av San Antonio-vulkanen, og dessuten til de store vinmarkene i Fuencaliente og fjelleggen rundt toppen av Teneguía, og lar deg føle varmen fra vulkanen. En annen interessant sti er en del av den tilrettelagte langruten GR-131, som går til saltbassengene i Fuencaliente.

Høyde
516 m
Flora interest
Catering
Parking
Trekking routes
Public transport
Wildlife interest
Localidad
Fuencaliente

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Tenn ikke bål utenfor de tillatte områdene og vær spesielt forsiktig i sommermånedene.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
5
10
262
10045