Det beste klimaet i verden

Klimaet på Kanariøyene regnes som det beste klimaet verden, takket være dets milde og behagelige temperaturer året rundt. Den knappe nedbøren må legges til og at øygruppen ligger i den regionen i Europa som har flest soltimer per dag. Alle disse faktorene gjør det virkelig til et privilegert sted, hvor «evig vår» leves og hvor det er mulig å bruke T-skjorte når som helst på året.

Contenido

Thomas Whitmore, direktør for klimatologisk forskning ved Syracuse University (EEUU), utførte i 1996 en studie kalt Indekser for de mest behagelige klimaene, der Kanariøyenene fremsto som stedet med det beste klimaet i verden. Studiet som ble publisert av Consumer Travel Publications, var basert på sammenligning av meteorologisk statistikk (dager med nedbør og vann- og lufttemperatur) for mer enn 600 steder i verden.

Contenido

Det gode været på Kanariøyene er garantert året rundt. Øyenes privilegerte beliggenhet nær tropene, antisyklonen på Azorene og effekten av havet og passatvindene som blåser fra nordøst og, selvfølgelig, deres årlige temperatur, som er på omkring 22º C, bidrar til et ideelt opphold. Ferier uten ekstrem kulde eller varme. 
Til tross for at Kanariøyene ligger midt i Atlanterhavet, fører Golfstrømmen til at vannet har en gjennomsnittstemperatur som varierer fra 18º C i februar til 25º C i august. Dette er den perfekte temperatur for en dukkert på hvilken som helst dag av året. 

Contenido

Det knappe regnet og de rikelige timene med dagslys på Kanariøyene bidrar til at vi føler oss fulle av energi, og dette er takket være de ekstra dosene med vitamin D som huden vår mottar. Dette har en positiv effekt på kroppen vår og gir oss viktige fordeler, som for eksempel å redusere stress og søvnløshet og forbedre vår mentale helse. Og fremfor alt, det gir godt humør.

Contenido

Den termiske inversjonen som genereres av passatvindene, som er typisk for øyene, forhindrer at det danner seg skyer, og dette betyr at om sommeren er det knapt nedbør og om vinteren regner det bare i gjennomsnitt tre dager i måneden. 

Contenido

Det gode klimaet lar deg nyte alle slags utendørsaktiviteter, sport, fritid, kultur... I tillegg er tilbudet av strender og naturomgivelser så variert at det er mulig å velge mellom mange alternativer – strender og fjellstier, for ikke å glemme turer langs kysten og i de gamle vakre bydelene i landsbyene og byene.