SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
···

Tenerife

Skyggen av
den store
vulkanen

···
Se video Turstier på Tenerife
KANARIØYENE

Etter å ha gått i seks timer kommer vi til Spanias høyeste punkt, der vi fra nesten 4000 meters høyde kan se hvordan den enorme skyggen av verdens tredje høyeste vulkan ligger over øya og havet.

LAS CAÑADAS DEL TEIDE

I tillegg til selve Teidefjellet, er nok steinformasjonen Roque Cinchado den mest fotograferte naturformasjonen i dette imponerende naturlandskapet. Etter at vi har sett den begynner vi turen på Montaña Blanca, i hjertet av Teide nasjonalpark, der et omfattende nettverk av turstier tar oss til gode utsiktspunkter for å se den vakre og mektige vulkanen. Vi tar tursti nr. 7 i retning utsiktspunktet La Rambleta («Mirador de La Rambleta») for å komme helt til topps.

REFUGIO DE ALTAVISTA

Den samme turstien leder oss til Refugio de Altavista, som ligger på 3270 meters høyde og er den mest høytliggende fjellstuen i Spania. Det tar mellom 4 og 5 timer å gå hit, men det er verdt det. Vi går videre for å gå de siste 2 timene opp til krateret.

TOPPEN AV TEIDE

Vi er på 3720 meters høyde over havet. Jeg har bestemt meg for å se hvordan skyggen av Teide faller over det majestetiske landskapet når det går mot kveld. Jeg blir helt målløs.

NOTER DEG DETTE TIPSET / ANBEFALINGER

– Du kan se skyggen av Teide både når solen går ned og når den står opp. 
– Ha med varmt og godt yttertøy og sko for å gå i fjellet med, uansett hvilken tid på året det er. 
– Bestill tillatelsen til å gå opp til toppen på forhånd, hvis du gjør det på et tidspunkt når taubanen er i gang (åpningstidene varierer etter tiden på året). 
– Hvis du ønsker å gå fram til krateret, anbefaler jeg at du går fra fjellstuen mellom kl. 05.00 og 05.30 for å være på plass før solen står opp. For å overnatte er det også nødvendig å bestille på forhånd. Hvis du overnatter på fjellstuen og er oppe på toppen før kl. 09.00 på morgenen, er det ikke nødvendig å be om tillatelse til å gå opp til krateret