SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
···

La Palma

Skyhavet

···
Se video Turstier på La Palma
KANARIØYENE

Uansett om du liker hav eller fjell best vil du ha sans for den høyeste toppen på La Palma-øya, der du kan se begge deler. Skyhavet er et enestående skue.

LOS TILOS-FOSSEFALLET

Los Tilos er på UNESCOs liste over biosfærereservater, og byr på en eksplosjon av biologisk mangfold man vil elske fra første stund. Dette er en ufarlig og rolig jungel, der det virker som om sollyset aldri har trengt inn. Inne i denne primitive og frodige skogen, som for millioner av år siden dekket store deler av planeten vår, leder den sirkelformede turløypa Nacientes de Marcos y Cordero (PR LP 6) deg til det majestetiske fossefallet Los Tilos, også kjent som «del Mulato». Lukk øynene og slapp av i noen sekunder mens du hører på bruset av vannet. Du kan også stille deg under fossen om du vil!

ROQUE DE LOS MUCHACHOS

Vi tar fatt på en tursti (GR 131/ E7) med historiske røtter, for å gå opp mot en overraskelse som ligger så høyt opp man kan komme. Vi stopper opp for å nyte den spektakulære utsikten over øya, som vi aldri vil glemme uansett hvor lang tid som går. På dette stedet, der himmelen er så klar og ren som på få andre steder i verden, finner vi det astrofysiske observatoriet Roque de Los Muchachos.

SKYHAVET

Vi kommer til La Palmas høyeste punkt, der vi kan beundre det vakre skyhavet. Dette fenomenet oppstår når de kraftige passatvindene treffer øyas fjellsider. De er fulle av fuktighet når de kommer og blåser over fjelltoppene. Man får lyst til å svømme i skyene, ikke sant?

NOTER DEG DETTE TIPSET / ANBEFALINGER

– Du kan besøke observatoriet både på dag- og kveldstid, etter å ha forhåndsbestilt. Hvis du ønsker å bli igjen for å se på stjernene, ta med deg varmt yttertøy og mat og drikke. 
– Turstien GR - 131 krysser øyas fjelltopper, og knytter Ruta de los Volcanes («Vulkanløypa») sammen med fjellryggen i Caldera de Taburiente.