SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
···

Lanzarote

Fottur
på Mars

···
Se video Turstier på Lanzarote
KANARIØYENE

Føl deg som om du er på en annen planet. Det vulkanske landskapet på øya Lanzarote er som hentet fra en annen verden. Et sted som er mer levende enn man skulle tro.

NATURPARKEN LOS VOLCANES

Naturparken Los Volcanes ligger på grensen mellom to vernede naturområder: Timanfaya nasjonalpark og det vernede naturlandskapet La Geria. Området er skapt av den vulkanske aktiviteten ved de siste utbruddene, og er så imponerende at det tar pusten fra en. Kontrasten mellom stillheten og lyden av støvlene mine på stien er virkelig ubeskrivelig. Jeg besøkte to vulkaner i parken, El Cuervo («Ravnen») og La Colorada («Den rødfargede»). I dette området finner man de beste eksemplene på størknet lava og store felter med lapilli, som passer godt sammen med de ulike lavtypene som vokser her. Et fremmedartet sted i jordfarger og grønt, der du føler deg som om du er på Mars.

LA GERIA

Man kan gå utrolige fotturer i dette svært særegne området. Det vernede naturlandskapet La Geria er spesielt kjennetegnet av de runde fordypningene som er gravd ut i den vulkanske grusen, der vinranker er plantet i midten av dem. Vinen som produseres her har kvalitets- og opphavsgaranti, og er internasjonalt anerkjent for sin spesielle smak.

NOTER DEG DETTE TIPSET / ANBEFALINGER

– Gå alltid bare der det er tillatt. 
– Hvis du er en vinelsker, kan du besøke de ulike vingårdene i dette området.