SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
···

Gran Canaria

Det magiske
vinduet

···
Se video Turstier på Gran Canaria
KANARIØYENE

Tør du å se gjennom et enormt vindu av stein? Oppdag de mest betagende landskapene på Gran Canaria-øya sammen med meg. Et hint: Roque Nublo («Skyklippen») og kanarifuruen står i sentrum.

TAMADABA

Vi tar turstien S-90 og går gjennom naturparken Tamadaba, en skog av kanarifuru og et av de grønneste områdene på Gran Canaria. Når du går disse turstiene gjennom barskogen, vil du støte på skjegglignende strylav som henger ned fra trærne som trollmannskjegg. Etterhvert som vi kommer lengre på veien oppdager vi at hele området er omringet av klipper.

NUBLO-PLATÅET

Ved å ta turstien S-82 kommer vi til øyas nest høyeste punkt, som har blitt et synonym for Gran Canaria: Roque Nublo («Skyklippen»). En naturlig formet steinformasjon skapt av vulkansk aktivitet, som med sin høyde på 80 meter er en av de største i verden. Fra dette utsiktspunktet kjenner man igjen konturene av øya Tenerife i det fjerne. I dette området går vi også forbi to andre steinformasjoner, El Fraile («Munken») og La Rana («Frosken»).

NUBLO-VINDUET

For å se Roque Nublo på avstand, er det best å dra til området rundt Llanos de la Pez og opp til fjelltoppen Pico de las Nieves. Derfra går turstien PR GR-40 opp til Nublo-vinduet, også kjent som La Agujereada («den gjennomhullete»), en spesiell naturlig buegang i stein som rammer inn et enestående landskap: skoger av kanarifuru og Roque Nublo i bakgrunnen.

NOTER DEG DETTE TIPSET / ANBEFALINGER

– Stå veldig tidlig opp når du skal til Roque Nublo, så blir du den første der. 
– Solnedgangene er fantastiske sett fra Nublo-vinduet, men du må ta med deg lommelykt.