SISTE NYTT: Coronavirus (COVID-19) her
···

El Hierro

Trær formet
av vinden

···
Se video Turstier på El Hierro
KANARIØYENE

I dette eventyret går jeg opp den utfordrende turstien Camino de Jinama, og får se hvordan passatvindene har gitt form til noen svært usedvanlige trær på Hierro-øya.

CAMINO DE JINAMA

Hvis du ønsker en utfordrende tur, er dette turløypen for deg (PR EH8). Du finner Camino de Jinama i kommunen La Frontera, helt i midten av øya Hierro. Opprinnelig brukte folk Camino de Jinama under de berømte «flyttingene», når de som bodde i de høytliggende delene av øya flyttet ned til El Golfo-dalen for vinteren og opp igjen om sommeren, for å få best mulig klima for avlinger og dyrehold. Vi går opp klippene i El Golfo-dalen gjennom det som en gang var det enorme krateret på en stor vulkan som raste sammen og gled med mot havet, slik at denne utrolige dalen ble skapt. Når vi kommer til Caridad-kapellet, stopper vi og ser på den fantastiske utsikten utover øya.

EL SABINAR

Har du noen gang sett forvridde trær? Øst på øya finner vi de mest spesielle einertrærne på Kanariøyene. Passatvindene har bøyd og formet disse trærne i umulige vinkler, som det er verdt å se med våre egne øyne. Turstien PR EH9 bringer deg til denne svært særegne skogen, som også har en utsikt over havet som gjør det visuelle bildet komplett.

NOTER DEG DETTE TIPSET / ANBEFALINGER

– Det er lurt å bruke staver når man går Camino de Jinama, for å lette belastningen på knærne.
– For å se El Golfo-dalen fra en annen synsvinkel, anbefaler jeg Bascos-utsiktspunktet («Mirador de Bascos»). Hvis du ikke synes dette er nok, kan du gå opp til øyas høyeste punkt: Pico de Malpaso, midt i turløypa GR-131.