Roque de Los Muchachos utsiktspunkt

Utsiktspunkt på en fjelltopp på La Palma

Roque de los Muchachos utsiktspunkt ligger på toppen av øyen La Palma, et av de stedene i verden som har best forhold for astronomiske observasjoner. Foran seg har det en gigantisk vulkansk kaldera med en dybde på 1500 meter, dekket av trær, med vulkanske steiner i merkverdige former og status som nasjonalpark. Alle som oppholder seg på La Palma bør definitivt ta turen hit. De som har høydeskrekk anbefales å forberede seg mentalt på et ganske mektig synsinntrykk.

På fottur langs kanten av Taburiente-kalderaen

For å få bedre forståelse for hvordan denne uvanlige fordypningen på øyen La Palma oppsto, kan man besøke informasjonspunktet til Caldera de Taburiente nasjonalpark, som ligger ved parkeringsplassen. Hvis man har skikkelig fottøy, vann og beskyttelse mot solen, kan man gå tur langs en del av ruten GR-131, som følger hele kanten av kalderaen. Hvis det er skyfritt, må man benytte anledningen til å fotografere Tenerife, La Gomera og El Hierro som stikker opp fra havet.

Altitude
2.426 m
Landscape type
Natur
Vernet område
Nasjonalpark
Hiking trails
Interpretation center
Parking
Localidad
Garafia

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, kikkerter og teleskoper).
- Respekter skiltene på stiene. Å forlate veiene og de anviste stedene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
5
9
10
262
10045