La Cumbrecita utsiktspunkt

Utsiktspunkt i Taburiente nasjonalpark

Hvis Caldera de Taburiente er som en enorm konsertsal skapt av naturen, så er La Cumbrecita VIP-tribunen. Denne naturlige balkongen ligger øverst i en smal dal som brått tar slutt og blir hengende over kalderaens dyp. Kalderaen er en imponerende naturlig fordypning med en diameter på seks og en halv kilometer midt på øyen La Palma. Utsikten over denne enorme dalen og de mange titalls furukledde juvene som skjærer gjennom den, er noe man aldri glemmer.

Se skyer som velter frem på La Palma

La Cumbrecita ligger inne i Caldera de Taburiente nasjonalpark. Derfor har man bare lov til å kjøre bil hit hvis man har bestilt plass på utsiktspunktets parkeringsplass på forhånd. Man kan også besøke det svært interessante besøkssenteret i El Paso og bestille plass derfra. Langs landeveien til utsiktspunktet kan man se hvordan skyene velter frem over den sentrale fjellryggen på denne øyen som har fått status som biosfærereservat av Unesco. Ved utsiktspunktet begynner flere av stiene i det velholdte nettverket av stier i parken.

Altitude
1287 m
Landscape type
Natur
Vernet område
Landskapsvernområde
Hiking trails
Parking
Localidad
El Paso

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, kikkerter og teleskoper).
- Respekter skiltene på stiene. Å forlate veiene og de anviste stedene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
5
10
262
10045