El Time utsiktspunkt

Utsikt over bananplantasjer i Ariadne-dalen

El Time utsiktspunkt rager over et av de mest spektakulære synene på øyen La Palma: den vide Ariadne-dalen, dekket av bananplantasjer og gjennomskåret av det dype Las Angustias-juvet, som ender i den sjarmerende lille havnen Tazacorte. På dager med spesielt god sikt kan man skimte øyen El Hierro. Denne utkikksposten i nesten 700 meters høyde ligger ved landevei LP-1, mellom tettstedene Los Llanos de Aridane og Puntagorda: et perfekt sted for å ta en pause i den vestlige delen av La Palma.

Sti med spektakulær utsikt fra Tazacorte.

Man kan også komme seg til El Time til fots. Turen går langs en bratt, tre kilometer lang sti med solid steinunderlag som går i sikksakk oppover fra den gamle kaien i Tazacorte, ved kysten. Turen er hard, men den imponerende utsikten gjør det verdt strevet. Og når man har kommet frem kan man trygt innvilge seg en premie i baren på utsiktspunktet, kanskje i form av en porsjon spansk omelett og en barraquito – en kanarisk spesialitet som består av søt og aromatisert kaffe med melk. Når solen går ned er utsikten om mulig enda flottere.

Altitude
594 m
Landscape type
Natur
Vernet område
Landskapsvernområde
Hiking trails
Parking
Public transport
Restoration
Localidad
Tijarafe

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, kikkerter og teleskoper).
- Respekter skiltene på stiene. Å forlate veiene og de anviste stedene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
5
9
10
262
10045