Utsiktspunktet Mirador de Bascos

Utsiktspunkt over El Golfo-dalen

Vestkysten av øyen El Hierro ble kalt "verdens ende" på gamle europeiske kart. Utsiktspunktet Bascos gir bedre oversikt enn noen andre steder over dette ville landskapet, som er del av et område som har fått status som biosfærereservat av Unesco. Det ligger på toppen av en imponerende klippevegg som har hele El Golfo-dalen for sine føtter. Denne dalen er en spektakulær fordypning som er opptil 15 kilometer bred og 1500 meter dyp, skapt av et forhistorisk jordskred. På dager med god sikt kan man se øyen La Palma stikke opp av det blå Atlanterhavet.

Stopp på veien til den forvridde fønikiaeineren

Selve utsiktspunktet er en liten sirkel av vulkanstein med beskyttelse i form av et rekkverk, plassert ved randen av stupet. De få trærne som finnes i området er bøyd av vinden, og steiner og greiner er dekket av lav i mange farger som gir stedet et magisk preg, nesten som en eventyrverden. Formene til de berømte forvridde buskene av fønikiaeiner på El Hierro bidrar også til den eventyraktige stemningen. De står i fellesbeitearealet La Dehesa, knapt en kilometer fra utsiktspunktet.

Altitude
670 m
Landscape type
Natur
Vernet område
Rural park
Hiking trails
Parking
Localidad
Mencafete

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Respekter og ta vare på de ulike elementene av offentlige fasiliteter (informasjonspaneler, rekkverk, seter, kikkerter og teleskoper).
- Respekter skiltene på stiene. Å forlate veiene og de anviste stedene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
7
9
10
262
10045