Rambla de Castro

En tur gjennom palmelunder med utsikt mot sjøen

Rambla de Castro ligger i Los Realejos nord på Tenerife og kombinerer stor naturrikdom i et vernet område med tegn på jordbruksarbeid på engene på Kanariøyene. Denne turen starter ved havnivå på stranden Los Roques og ender opp i Hacienda de Castro, der turgåerne kan gjenoppleve piratangrepene fra tidligere århundrer, se fantastiske Casona de Castro (en herregård) med egne øyne og besøke La Godejuela, stedet der den første dampmotoren som ble brukt til å pumpe vann, ble montert på Tenerife.

En festning mot piratangrep i det 18. århundret

Rambla de Castro-ruten er to kilometer lang og har nesten ingen hellinger, og den kan gås i begge retninger. Det er lurt å starte ved hotell Maritim og slutte ved utsiktspunktet San Pedro, der man kan bruke offentlig transport til å komme seg tilbake til utgangspunktet. Dette er en lett tur. Ruten kombinerer brosteinsbelagte stier, en grusvei og tradisjonelle veier. Ved siden av festningen San Fernando, som ble bygget i det 18. århundret, ligger eremitasjen for sankt Peter. Her er det en dyrebar barokk trestatue av helgenen som er verdt et besøk.

Lengde
4 km
Public transport
Localidad
Los Realejos
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Rambla de Castro
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Begynnelsen på ruten

Stien starter ved El Burgado bukten, hvor du kan se hvordan marine slitasjen har påvirket steinene og har fått kystlinjen til å krympe, noe som skaper de karakteristiske buede formene.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Spurge ved havet

Dette området er kjent som Punta de Los Pejes Verdes; og fra utsiktsplassen har du panorama utsikt over Roque Grande og Roque Chico. Basen av disse knausene er resultatet av marine slitasjer som også har gjort at klippen har vakre naturlige grotter hvor havet trenger inn. Hvor man er omringet av en eksepsjonell vekst av Kanarisk Spurge som en silhuett mot havvannet.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Vi passerer store turist attraksjoner

Vi passerer denne turist eiendommen, som er et produkt av den omfattende utviklingen fra 70-tallet. Bananplantasjene ble erstattet av disse strukturene som strekte seg hele veien fra kanten av klippen og modifiserte landskapet.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
En ravine med navn etter laurisilvia

Her  krysser du en av fire raviner langs stien. Den fikk sitt navn etter en spesiell art av laurisilva, eller laurbærskoger og begynner i de øvre områdene av Los Realejos, hvor det er en landsby med samme navn.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Ruiner som var begynnelsen på industrien

Fremfor deg har du en trapp med 211 trinn, som leder deg opp til en fantastisk plass: Ruinene til La Gordejuela pumpestasjon, hvor Hamilton bedriften installerte den første damp pumpen i 1903. Den første damppumpen på øya. Fra her ble det hvite gullet, vannet, fraktet til bananplantasjene som vi ser, spesielt på den siste delen av ruten.  På 1900-tallet kom det også mange besøkende til dette området, for å se den spektakulære la Gordejuela fossen som nådde helt ned til havet, men som forsvant med pumpestasjonen.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Variasjon: stranden Fajana

Å gå ned og vandre til denne stranden tar deg til en ny vann-relatert struktur, en fungerende brønn som forsterker hvor viktig det er med vann i dette beskyttede området. Stranden er typisk for den nordlige kysten av bocabarranco med store steiner.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Se opp for pirater

Speid etter seil i horisonten. dette lille fortet skulle beskytte denne rike eiendommen mot pirater. Som resten av øygruppen, ble Tenerife ofte angrepet av pirater  mellom 1500 og 1700-tallet. Det lille artilleri fortet av Sankt Fernando er en påminnelse om den gang, da skip la til på stranden under denne fjellknausen.  Hernando de Castro, som mottok dette området fra erobreren av tenerife, Alonso Fernández de Lugo, fikk dette fortet bygget på 1600-tallet.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Området jardín del Edén

jardín del Edén -Fantastisk omfattende område og vakreste og mest fantastiske hjørne, er noen beskrivelser gitt av ferierende og forfattere som har besøkt dette området. Også i dag holder den sin prakt, med en av øyas vakreste palmer og det eksepsjonelle casona de Castro. Denne herregården er et eksempel på den tradisjonelle kanariske arkitekturen, datert tilbake til 1600-tallet, og har noen av de typiske trekk som gårdsrom, tre-balkonger og utendørs vaskerom.

Imagen
Subtítulo
Rambla de Castro, Tenerife
Título
Et kors over landskapet

I siste delen av ruten vil du klatre opp fra Casona på en tradisjonell stein sti som passerer fremfor kapellet til Sankt Peter, som var bygget på 1600-tallet, og som inneholder en interessant barokk statue av apostelen. På motsatt side av eremtiasjen står det ett tre-kors som kaster sin velsignelse på det praktfulle området når du kommer til enden av ruten til Sankt Peters utkikkspost. Her har vi en fantastisk panorama utsikt over nordkysten til Tenerife, hvor du har gått og også mot den delen som fortsetter vestover mot San Juan de la Rambla.

Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Det er tryggere å holde kjæledyret i bånd.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
1
54784
10 13
262
10045