Monte del Agua

Landlige landsbyer nord-vest på Tenerife

Denne enkle ruten går mellom kommunene El Tanque, Los Silos og Buenavista del Norte nord på Tenerife, og består nesten bare av kjerreveier i skogen. Den kommer inn i de landlige områdene Erjos og Las Portelas. Stien krysser Monte del Agua og Pasos, en stor skog med frodige planter, laurbær og myrica faya. På veien vil turgåerne se to arter av naturlig hjemmehørende kanariske duer, laurbærdue og tyrkerdue. Andre severdigheter er interessante eksempler på tradisjonell arkitektur, med flislagte tak og steinvegger.

Etterlevninger av den første korndyrkingen

Monte del Agua-turen er en elleve kilometer lang rute med en helling på 343 meter. Den starter i byen Erjos, som er historisk viktig på Kanariøyene fordi den var knutepunktet mellom de nordlige og sørlige regionene på Tenerife. Turen går gjennom et område for korndyrking og jordbruk, laurbærskoger og furuer, vanndammer og frukthager i El Palmar-området i den provinsielle parken Teno. Vanskelighetsgraden er gjennomsnittlig. Husk egnede klær og sko, og ta med mat og drikke.

Lengde
10,7 km
Public transport
Localidad
Los Silos
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Monte del Agua
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Tenerife
Título
Erjos

Denne byen har betydd mye historisk, da Erjos porten fungerer som krysningspunktet til nor og sør siden av øya gjennom havnen Erjos. Dette området var dedikert til dyrking av korn, men fallet i begynnelsen av forrige århundre markerte nedgang i denne landsbyen, som også har spilt en viktig rolle som transhumance ruten.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Tenerife
Título
en liten dam

Denne lille dammen avslører en av overraskelsene i nærheten av Monte del Agua: Erjos dammer, i stedet for Dornajos; Utvinningen av aggregater og land er blitt våtmarker, som nå har en enorm betydning for fugler; som denne lille dammen ved siden av stien minner oss på.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Tenerife
Título
To giganter i begynnelsen

Begynnelsen av turen inne i skogen kan ikke være mer slående da to kolossale furutrær vises ved en sving i veien. De er to "inntrengere", og la oss krysse en skog av tåke, som fanger opp fuktighets ladede skyer som driver handelen. Denne fuktigheten i jordsmonnet har utfelling på de grønne grener av disse trærne og tar ikke bare hensyn til navnet på denne skogen, men er grunnen til å være.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Tenerife
Título
Skogen som gir vann

Laurbærskogene er det som kalles levende fossil, siden disse skogene okkuperte Middelhavsområdet millioner av år siden, før klimaendringene fikk dem til å søke tilflukt på Kanariøyene og andre områder av Macaronesia. Betydningen av denne skogen ligger i dens evne til å fange opp vann, hindre erosjon og gi et habitat for et stort antall endemiske arter, noe som gjør det til en nøkkel for bevaring av plass til det biologiske mangfold.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Tenerife
Título
Over Las Moradas

I denne svingen har vi utsikt over ravinen av Los Cochinos, som har noen av de beste strekkene med Water Mount laurbær. På høyre side er landsbyen Tierra de Trigos, der dyrking av korn er i navnet selv (Trigo på spansk betyr hvete). Det sentrale frembruddet ved denne lille dammen er Roque de Las Moradas og stien brukes av innbyggerne i Los Silos for å komme til den skogen vi gikk gjennom, og vi har allerede passert krysset på denne ruten.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Tenerife
Título
Dyrknings områder på fjellet

Fra denne lysningen i skogen, har du en liten, åpen kum med dyrknings områder og også et annet område som ikke kan blitt sett da den er høyere opp enn stien. Denne svingen mot slutten viser en av de mange punkter der behovet for å dyrke avlinger er erstattet av skogen. I områder rundt, har du fortsatt gran og lyngtrær, som før trolig ble brukt til å dekke hele skråningen.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Tenerife
Título
En etappevis dal

I Palmar dalen, er jordbrukslandskapet bevart svært godt. Denne hellende, ovale dalen ligger mellom Monte del Agua og ravinene Teno, og de gradvise bakkene har blitt flatet ut for å få mest mulig ut av den fruktbare jorden i denne regionen. De vulkanske kjeglene som ligger i dalen, Palmar og Portelas, er utvidet nedover øya der Buenavista ligger kanalisert gjennom dalen selv.

Imagen
Subtítulo
Monte del Agua, Tenerife
Título
Las Portelas

Vi avslutter vår tur i Las Portelas, en liten landsby i den øvre dalen av Palmar. Her kan vi finne eksempler på Kanariøyenes nasjonal arkitektur, og flott utsikt over Valle del Palmar, som er det sentrale elementet i Parque Rural i Teno, mellom Monte del Agua og ravinene som danner klippene til Los Gigantes på vestsiden av øya.

Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Det er tryggere å holde kjæledyret i bånd.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
1
54784
10 13
262
10045