Cruz del Carmen til Punta del Hidalgo

En tur gjennom den rike vegetasjonen på Tenerife
Stien som knytter Cruz del Carmen til Punta del Hidalgo, omfatter tre svært ulike etapper. Dette skyldes plantelivet i den provinsielle parken Anaga nord på Tenerife. På den første delen av turen, i Cruz del Carboneras, er det rikelig med laurbærskog. Deretter beveger vi oss over på små åkerlapper før vi kommer til området Chinamada. Den siste etappen av fotturen går ned til havnivå med masse busker i Punta del Hidalgo.
En sti fra fjelltoppen til stranden
Denne ti kilometer lange turen med en maksimal stigning på 916 meter er av gjennomsnittlig vanskelighetsgrad på grunn av kombinasjonen av stier, kjerreveier i skogen og enkelte strekninger på bilvei. Turen tar ca. fire timer. Ha på deg egnede klær og sko for denne turen nedover mot kysten, og ta med mat og drikke. Husk kamera, slik at du kan ta bilder av den fantastiske utsikten over slettene i La Laguna samt Anaga-kysten fra utsiktspunktet Aguaide.
Length
9,7 km
Public transport
Localidad
San Cristóbal de La Laguna
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Cruz del Carmen-Punta del Hidalgo
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Cruz del Carmen N 28 04 904 // W 017 06 611

Denne store lysningen som nå er dekket av en parkeringsplass og andre fasiliteter er et svært viktig veiskille. Dette krysset ble tradisjonelt viet til Jomfruen fra Carmen som beskyttet de reisende.  På slutten av 1800-tallet, bestemte skogvakten i området å belønne dem som bar opp en stein til veikrysset med en bunt med tre; dermed ble det samlet materiale til å bygge dette kapellet til Cruz del Carmen.

Før du går ned, flytt deg nærmere utsiktspunktet, der du vil ha en av de beste utsiktene over La Vega av La Laguna.

Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Las Carboneras N 28 32 843 // W 016 16 746

Dette veikrysset vart viktig, fordi her samlet de trinnene som peker (innbyggerne av Punta del Hidalgo) og naboene i Las Carboneras opp til Cruz del Carmen, krysset hverandre, med et distribusjonspunkt på toppen. Betydningen av et veikryss markert med et kors forblir som vitne til passering av mange personer.

Vi ankommer etter å ha krysset trappen som skjærer gjennom landskapet, hvor du da kommer til den vanskeligste delen av løypa som er ganske bratt, men heldigvis, veldig kort.

Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Chinamada N 28 33 712 // 016 17 453

Denne landsbyen halvveis i løypa er et utmerket eksempel på troglodyte strukturer som fortsatt kan bli funnet i Anaga. De fleste av husene er huler gravd ut av vulkanmassen, med problemene med å finne flatt terreng var at disse menneskene dyrket og levde i marginale områder uten å stjele en meter med fruktbar jord. Alrededor del roque har den største delen av inbyggere fra landsbyen.

Før du fortsetter ned, kan vi nærme oss Mirador de Aguaide med en fantastisk utsikt over Punta del Hidalgo og resten av nordkysten av Anaga.

Bare litt videre, vil du se en imponerende vulkansk klippe i midten av ravinen som kan ses fordi den har en lysere farge. Det er Roque de los Pinos, som har den eneste bestanden av kanarisk furu, og er fordi parken er teoretisk under den vanlige høyden. Ved denne klippen ligger den endemiske floraen i parken,  Cistus chinamadensis, som en endemisk krukke

Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Dos Hermanos N 28 34 123 // W 016 18 199

Denne vakre klippen er symbolet til byen Punta del Hidalgo. Navnet kommer fra en Guanche legende.  Det var to unge brødre som ble forhindret sin kjærlighet, og klatret opp på klippen og hoppet ned i avgrunnen midt på svarte natten, hvor da fjellet delte seg i to med et stønn av smerte.

Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Pozo La Fajana N 28 34 225 // W 016 18 829

Bygningene som vises på siden av ravinen tilhører Pozo The Fajana, gi vann til gårdene i Punta del Hidalgo. Den største bygningen huser gamle maskiner av enorm verdi, selv om det er foreløpig ikke mulig å se det. Brønnen er faktisk en underjordisk tunnel som går fra et galleri til det indre av ravinen å samler ferskvann ,og holder saltvannet fra havet unna.

Imagen
Subtítulo
Cruz del Carmen – Punta del Hidalgo, Tenerife
Título
Mirador de la Punta N 28 34 283 // W 016 16 679

Ruten slutter ved et utsiktspunkt av turistinformasjonen, med utsikt over del Macizo de Anaga, hvor vi har gått ned, og kysten. Et monument til en av de store skikkelsene fra den kanariske folklore Sebastián Ramos, El Puntero, minner oss om at denne byen er et av hjemstedene av denne hendelsen.

Hvis vi fortsetter mot kysten, kan du ta en dukkert i natur bassengene på kysten og se noen av de mest interessante marine artene på øya. På slutten av stien finnes det også et busstopp.

Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Det er tryggere å holde kjæledyret i bånd.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
1
54784
10 13
262
10045