Camino de los Gracioseros

En oldtidsrute som knytter La Graciosa til Lanzarote

Denne vandrerruten går langs stien som innbyggerne i La Graciosa brukte til og fra Lanzarote. Denne fire kilometer lange ruten med gjennomsnittlig til høy vanskelighetsgrad, avhengig om du går opp eller ned, går langs klippene i Famara i nord, med øyen La Graciosa over Río. Turen langs vulkanske steiner er av og til litt glatt, og den ender opp på havnivå. En svømmetur i det blå vannet i Río er en velkommen belønning etter turen.

En nedadgående tur blant naturlig hjemmehørende flora og fauna

Før du starter på denne turen, må du ta veien mot Mirador del Rio, som ligger i utkanten av Yé på veien til Guinate. Det er en nydelig tur med fantastisk utsikt over kystområdet på Lanzarote. Den første etappen i utkanten av Yé mot Guinate går langs brosteinsbelagte stier og går i sikk-sakk nedover. I tillegg til at turen er koselig, kan du også ta en titt på den viktige faunaen og floraen i området, som omfatter flere vernede naturlig hjemmehørende arter.

Lengde
9 km
Localidad
Haría
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Camino de Los Gracioseros
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Camino de Los Gracioseros, Lanzarote
Título
Begynnelsen av stien

Risco de Famara er det området med størst botanisk interesse på Lanzarote, med mange lokale endemiske arter, spesielt i klippeveggene Dette høye området på 600 meter får ofte mer fuktighet-ladede skyer, og selv om det er nesten ingen vegetasjon, men vi observerer tilstedeværelsen av lav og moser som utnytter denne friskheten for å trives.

Imagen
Subtítulo
Camino de Los Gracioseros, Lanzarote
Título
Utkikksposten El Risco

Denne utkikksposten viser oss skråningen hvor veien går. Om vi ser nøyere etter, ser vi en mørkere farge og en lava utgytelse på kyststripen. Lokal kunnskap fant ut hvordan man kunne få mest mulig ut av lavastrømmen nær La Corona vulkanen som rant over på denne vestsiden av Risco de Famara. Som det satte tilbake den gamle klippen, ble stien opprettet over denne lavastrømmen til å skjære gjennom den vertikale dannelsen av Risco.

Imagen
Subtítulo
Camino de Los Gracioseros, Lanzarote
Título
Sletten

Famara er en av de to gamle fjellmassivene av Lanzarote. Fra sletten kan vi se klippen bak oss, der vi ser de horisontale stripene av lava som bygget seg opp i sin formasjon for over 10 millioner år siden. Da den er langt fra havet, er den kjent som en forsteinet klippe eller paleo-klippen.

Sletten som vi krysser er et område av stor miljøverdi, da den opprinnelige vegetasjonen gjenstår.

Imagen
Subtítulo
Camino de Los Gracioseros, Lanzarote
Título
stein strukturer

Sletten nedenfor Risco de Famara ble brukt til dyrehold,av urfolket;  stein strukturer spredt over åssiden synes å vise dette, noe som trolig var sesong rotasjon med storfe. Også i høylandet langs fjellryggen er det små kilder som før sørget for nok vann til folk og fe,og Risco de Famara huser hoved bergarten akvifer på Lanzarote, som generelt er en veldig tørr øy.

Imagen
Subtítulo
Camino de Los Gracioseros, Lanzarote
Título
Saltverkene fra Río

Disse saltverkene er de eldste på Kanariøyene , og sikkert av innfødtes opprinnelse. De forble aktiv helt til 70-tallet av det tjuende århundre, og for det gamle systemet kalt saltvann gjørme.

De dekker et område på 90.000 kvadratmeter, og rullesteinstranden har 3 nedbørs felt som fôrer de store komfyrene med levende tidevann som bruker disse rørene for å oversvømme saltet. Du kan fortsatt se disse nedbørsfeltene når du vender tilbake fra stranden.

Imagen
Subtítulo
Camino de Los Gracioseros, Lanzarote
Título
Stranden Bajo el Risco

På turen tilbake, vil du passere denne vakre stranden, som er et flott sted for å ta et bad, om vær og sjøforhold tillater det. Vær forsiktig da dette er en uberørt strand uten sikkerhetstiltak.

Foruten sin skjønnhet, har stranden i omgivelsene et utmerket eksempel på vegetasjon ved strandlinjen, kalt halófilo kystbeltet, med planer som er vant til tørke og saltholdig miljø, for eksempel balancón, sjø druen, havets salat eller sjøens persille, blant andre.

Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Det er tryggere å holde kjæledyret i bånd.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
3
54784
10 13
262
10045