Ruta de los Volcanes (Vulkanruten)

Flott vandring sør på La Palma
Ruta of the Volcanoes ligger mellom de sentrale og sørlige områdene på La Palma og har flotte naturlige vandringsområder. Dette gjorde at den opprinnelig var en viktig kommunikasjonsrute mellom regionene på øyen. Denne stien, som er godt vedlikeholdt og har skilt, går gjennom kommunene El Paso, Mazo og Fuencaliente i nasjonalparken Cumbre Vieja. Det er lite vegetasjon og krevende hellinger underveis, så husk egnede klær og sko, og ta med nok mat og drikke til en tur på fem timer.
En krevende fottur blant vulkaner og naturlig hjemmehørende dyr
Vulkanruten er 17,5 kilometer lang og har en stigning på 1 207 meter. Den naturlige ruten varierer mellom en høyde på 725 meter i Fuencaliente og 1 932 meter på fjelltoppen. Ruten går langs stier, kjerreveier i skogen og bilveier. Underveis kan man beundre øyens to aspekter, og med litt flaks naturlig hjemmehørende arter som kornkråke og tårnfalk.
Length
17,5 km
Public transport
Localidad
El Paso - Mazo - Fuencaliente
Downloadable files selection
Archivos
Imagen Archivo
Título Fichero
Ruta de los volcanes
pdf

TENERIFE

TENERIFE

GRAN CANARIA

GRAN CANARIA

FUERTEVENTURA

FUERTEVENTURA

LANZAROTE

LANZAROTE

LA GRACIOSA

LA GRACIOSA

LA GOMERA

LA GOMERA

LA PALMA

LA PALMA

EL HIERRO

EL HIERRO
No te lo puedes perder
Imagen
Subtítulo
Vulkanruten på La Palma
Título
Refugio del Pilar N 28 36 768 // W017 50 161

Ruten starter i Refugio del Pilar, en stor lysning på toppen som historisk har vært et veiskille til ryggen sør på øya. Tilflukten har et turistinformasjons senter for stien.

Her går vi gjennom en skog av Kanarisk furu, den mest vanlige typen av vegetasjon langs denne stien. Men fra toppene, vil du være i stand til å se noen Monteverde skoger i de lavere områdene på lesiden til venstre.

Imagen
Subtítulo
Vulkanruten på La Palma
Título
mirador birigoyo N 28 36 581 // 017 50 391

Fra denne lille utkikksposten kan du obsservere den geologiske utviklingen av øya. Herfra kan vi se dalen av Los Llanos av Aridane, generert fra et større ras som er typiske for de destruktive prosesser som har formet Kanariøyene.

Som forklaring er buen av Cumbre Nueva og fronten på utsiktspunktet, lukker vulkanen Bejenado kalderaen av Taburiente. Den geologiske Bejenado var det siste byggetrinnet av de nordlige og sentrale delene av øya, før aktiviteten fra vulkanen migrerte inn i de siste 200,000 årene til sørsiden av Cumbre Vieja, hvor ruten passerer vulkaner-.

Imagen
Subtítulo
Vulkanruten på La Palma
Título
Falla N 28 35 294 // W 017 50 378

Stien krysser en liten bro over et juv forårsaket av seismisk aktivitet som rigget utbruddet i 1949. Dette juvet ble forårsaket av en av jordskjelv knyttet til San Juan vulkanen. Presset som genereres av magma blir presset opp og ut av vulkanen, som forårsaker at seismisk energi frigjøres.  Juvet er en konsekvens av utbruddet i jordskorpen av kreftene utløst av magma.

Imagen
Subtítulo
Vulkanruten på La Palma
Título
Hoyo Negro N 28 35 014 // W017 50 248

Dette synet gjør det mulig å tenke på Hoyo Negro, den viktigste kringkastingen siden midten av 1949 utbruddet, vulkanen kjent som San Juan, fordi den begynte på helgenens dag.

utbruddet fra Hoyo Negro begynte den 24. juni 1949 og fortsatte med oppturer og nedturer til 31. juli i en periode der den beveget seg inn i et stadium av fumaroler. Åpningen av den største eksplosjonen i sentrum av Hoyo Negro, skjedde 12. juli, og førte til betydelig seismisk aktivitet. Utbruddet hadde syv etapper, og det mest intense var på det tredje stadiet mellom 11. og 15. juli, når Hoyo Negro brøt ut i store vulkanske kolonner.

Imagen
Subtítulo
Vulkanruten på La Palma
Título
lava fra duraznero N 2834 747 // W017 50 267

Vulkanen El Duraznero er en av de mest representative vulkanske kjeglene forbundet med det historiske utbruddet i 1949. Det er et av de høyeste områdene i vulkan ruten, med en høyde på nesten 1900 meter. Utbruddene fra duraznero produserte utelukkende magmatiske eksplosjoner. Lavaen fra Hoyo Negro, på den andre siden, strømmet mot den vestlige skråningen av øya. I krateret kan du se restene av en lava-innsjø som inntraff og ble opprettet før lavaen strømmet på mot havet. I fjellområdene nærmest stien er en sprekk som har ført til tre slagg koner.

Imagen
Subtítulo
Vulkanruten på La Palma
Título
Las Deseadas N 28 34 133 // W017 54 354

Cumbre Vieja er den høyeste vulkanen med en høyde på 1,945 meter, selv om den ikke har et historisk utbrudd. Det er en del av sentral ryggraden av fjellryggen sør på øya. Denne utkikksposten tillater deg å se hoved kjeglene og utbrudds punktene langs stien. Fra sin privilegerte posisjon, tillater utkikksposten mot las Deseadas oss å forstå grunnlaget som har utviklet utbruddsaktiviteten og vi kan observere progressiv kolonisering av lava og Badlands vegetasjon, som kratt av kanarisk furu.

Imagen
Subtítulo
Vulkanruten på La Palma
Título
llano guanches N 28 36 642 // W017 50 138

Denne svarte grus sletten med busker og furutrær, er presentert som et svært rolig naturskjønt område og egner seg for en pause på veien, etter et krevende område for turgåerne. Lapilli slettene er et resultat av et utbrudd av stromboliano typen, med vulkansk aske-regn. På toppen av sletten fremstår phreatomagmatic formasjoner som forklarer prosessen av vulkanen ved at det kommer i kontakt med vannstrømmer eller eksplosjoner som skyldes frigjøring av gasser.

Imagen
Subtítulo
Vulkanruten på La Palma
Título
Volcán Martín N28 32 617 // W 017 50 390

Fremfor oss, ser vi en slette med svart lavastein, under vulkanen, i området med tilgang til vulkanen Martín de Tigalate, var det på 1600-tallet et historisk utbrudd fra vulkanen, ved utstedelse av noe som skjedde i 1646. Utbruddet av vulkanen Martín de Tigalate varte omtrent en måned mellom oktober og desember, selv om der var seismisk aktivitet fra september måned. Totalt var utbruddsperioden 82 dager. Det var betydelig seismisk krise, og effusive utbrudd tok stor betydning - lava strømme materiale. Som utvidet øya mot havet. Utbruddet hadde flere kringkastingsstasjoner, en på toppen som vi ikke har innsyn til og andre i kystsektoren.

Imagen
Subtítulo
Vulkanruten på La Palma
Título
Montaña del Fuego N 28 31 887 // 017 50 498

Dette er den siste vulkansk kjeglen som er synlig før du starter på den siste fasen av ruten, og gjennom furuskogen. Sletten som markerer grensen mellom det historiske vulkanske berørte området, spesielt av vulkanen Martín som skapte lava strømmene på vår høyre side, og den fuktige kanariske furuskogen som vi skal gå gjennom på vår fottur til Fuencaliente.

Imagen
Subtítulo
Vulkanruten på La Palma
Título
Los Canarios N 28 29 724 // W 017 50 698

Ruten ender i byen Los Canarios, som er sentrum av kommunen Fuencaliente. Denne kommunen har en historie preget av vulkansk aktivitet, som på 1700-tallet og i det 20. århundre eksploderte vulkaner sør for byen, San Antonio først og deretter Teneguía. Det er også en viktig vinregion med en rekke vingårder og et av de stedene hvor Malvasia druen dyrkes.

Bærekraft
Sostenibilidad
- Kast aldri fra deg avfall av noe slag i naturen, inkludert sigarettsneiper. Matrester bidrar til spredning av gnagere og villkatter som utgjør en alvorlig trussel for dyrelivet.
- Respekter dyrene, ikke forstyrr dem og ikke mat dem. Hvis du oppdager et skadet dyr, gi beskjed på nødnummer 112. Heller ikke må du plukke blomster og planter.
- Samle ikke på steiner og ta ikke med deg noen andre ting fra naturen. Gjør heller ikke endringer i naturen ved å stable steiner for å lage de dessverre berømte «tårnene».
- Gå ikke på steder som ikke er tillatt, og respekter skiltene til stiene. Å forlate de anviste veiene medfører skade på naturen og kan være farlig for deg og de som følger deg.
- Det er tryggere å holde kjæledyret i bånd.
- Legg vekt på å ikke forstyrre roen i naturen med overdreven støy (høy musikk, roping...).
5
54784
10 13
262
10045